tepu kepala otak nak update belog..
semalam dgn hari ni ada bengkel kat shah alam.. sekali dgn bos..
lagik la xde masa nak jenguk belog pun... kang tgh2 browse dia jengah monitor.. tau pulak address belog haku.. tak pasal kena skodeng... ekkeke.. x boleh nak wat xtvt kutuk-mengutuk ekekkeke..

jumaat lepas.. dah bukak pose sume.. dok rehat2...
teringat pulak kat fridge ada kuah koktail utk puding kastard.. puding kastad sempat makan sepotong jek.. dak kimi terlanggar.. jatuh.. abis berderai.. makna-kata kena di-tong-sampah-kan... kuah koktail sayang nak buang.. peram dalam fridge.. tunggu nak buat jelly koktail..

jumaat lepas baru ada semangat nak buat...
dapat la dalam 12 bekas...


agar-agar koktail...



selamat dalam fridge...
cukup la dessert utk 2-3 hari...
up-to-date hari ni masih ada 4....


hari sabtu...
petang budak2 tido... pukul 4 dah masuk dapur ketung-ketang..
aku mmg suka masak awal.. pastu bawak budak2 main taman... pastu ronda2 main kereta...



udang masak kari pekat dengan nenas..

udang beli kat pasar tani...
minggu sebelum tu datang pasar tani dah pukul 10 pg..
beli udang laut.. sepiring 10 hengget.. *murah..

minggu ni datang awal.. pukul 7.30am..
beli udang yg sama di gerai yang sama..
amik 2 piring..

terbeliak biji mata.. sepiring 20 hengget.. x 2 = 40 hengget...

teori aku:
1.udang menyorok kot.. stok sikit.. demand tinggi = naik harga..
2. minggu lepas udang byk.. demand rendah.. org yg makan udang x datang pasar tani..sampai pukul 10 still tak laku.. = harga murah..
(tak paham aku org meniaga ni.. mmg kena pangkah gerai tu...)


lepas masak..
layan dak kimi main besikal...



dak zahirul.. tido..
pastu meroyan sbb terlepas citer ultraman kat 611..

sorry nak.. mama x guna Byond yg boleh record tu...
minggu depan ek?? kalo ada la.. rasa mcm xde sbb dah raya...


Labels: , , edit post
12 Responses
  1. bujal X Says:

    tu kari ke pajeri? he~~


  2. sedapnya desert koktail tu, makan time berbuka tu sejuk dan sedap.udang masak cam tu makan ngan ikan masin sedap gak.


  3. lieyalatif Says:

    ADOI...lapo aku tgk udang ko tegolek2 tu wey...dogaan betol....

    sonok kimi main beskal...luas tol laman ko ilah...dpt dieorg kayuh2 beskal....tak yah risau nak pi bawak kt jalan ke ape nak men beskal..selamat sikit kan...


  4. agar2 koktail tu.. dimakan sejuk2... cuaca panas2 ni.. memang "mari"! raya balik mana babe? kak t balik kelate.. kg hubby


  5. Dr. Ben Says:

    rumah bawah bukit? Nice!


  6. .:nhalilah:. Says:

    bujal..

    kari pekat la..


  7. .:nhalilah:. Says:

    cik ina..

    tu la pasal.. tp stok ikan kering dah abis..


  8. .:nhalilah:. Says:

    lieya..

    aku kalo siang mmg kereta letak luar... tu yg nampak luas.. senang budak2 nak main ke.. tergolek ke..


  9. .:nhalilah:. Says:

    kak ti..

    kite pun balik kelate tahun ni..


  10. .:nhalilah:. Says:

    dr. ben..

    tepi bukit... ok la.. malam sejuk jek..


  11. DrSinga Says:

    bersih dan kosongnya peti sojuk kau!!!


  12. .:nhalilah:. Says:

    doc..

    tak tengok compartment yg bawah... jgn tetipu..