hari ni aku dok call sana.. call sini utk carik cleaning service.. sakit tengok aku <-- x tau apa kaitan tp mmg sampai sakit tengkok..

biasanyer aku kemas sendiri la rumahkusyurgaku tu.. <-- almaklumla xde maid.. so aku la bibiknyer.. tu yg kalo budak2 ni menyepah mmg aku naik hantu... penat weiii kemas umah.. mcm keje buruh kontrak jek..
sapu hari2... <-- sbb tukang sepah ada 2 org..
mop.. 2 kali seminggu..
insentive cleaning dapur, sental toilet.. seminggu-2 minggu sekali..harus sampai peluh2.. ikut kerajinan
sebulan sekali.. pasang tangga cuci kipas.. lampu..

sebulan sekali jugak biasanya aku panggil indon yg biasa cuci umah sebelah datang cuci...
tp dah dua bulan x panggil.. konon2nyer still boleh buat sendiri..

bulan pose ni.. mmg x larat aku nak buat.. setakat sapu.. mop.. dan lap yg biasa2 jek.. xde keje2 mengelap bagai sume..

alamatnyer mmg kena panggil org datang cuci rumah..
sonang aje.. gugel.. bertimbun list kuar..

Cleaning Service (CS) 1
aku: hello.. saya nak tanyer pasal clenaning service u.. area shah alam buat tak?? macamana u buat?
CS1: 440 hengget utk 3 jam/ 2 cleaner..
aku: xpe.. nanti tanyer suami dulu ye..
humaaiiii.. mahal nak ma*p*s.. ingat umah aku ni 13 tingkat ke hape...

CS2
aku: hello.. saya nak tanyer pasal clenaning service u.. area shah alam buat tak?? macamana u buat?
CS2: RM120/2 org/ 3 jam..
aku: mmg rate skrg ni camni ye..
CS2: haah.. biasa mmg macam ni... gerenti puas hati..
Aku:xpe.. nanti kalo confirm saya call balik.. terima kasih..
*dulu2 buat xpernah sampai seratus pun.. takkan minyak naik cleaning service pun naik rege..

CS3
CS3: hello.. no siapa? tadi ada call
aku: haah.. u buat cleaning service ye.. camne u buat??
CS3: akak nak suruh buat keje apa?
aku: sapu.. mop.. lap.. bersih kipas.. lampu.. porch.. semua la.. camne u charge??
CS3: akak nak bayar berapa?
aku: erkkk?? akak akak ek nak camne??
CS3: xde la.. biasanya akak buat bayar berapa..
aku: awak biasa buat ke?? biasanye berapa org cleaner yg buat?
CS3: xde cleaner.. biasanya saya buat ngan kawan...
aku: awak buat sendiri??
CS3: haah.. saya student.. buat cleaning partime.. berapa akak biasa bayar?
aku: 30 - 50 hengget utk 2-3 jam..
CS3:owhh.. biasanyer saya buat 120 hengget sampai siap..
aku: uiihhh.. mahalnyer..
CS3:xde la.. yg pernah saya buat sume kata ok jek..
aku:xpe la dik.. nanti akak call balik..
*dah la student yg buat.. mahal pulak tu..

Cleaning service 4
aku: hello.. saya nak tanyer pasal clenaning service u.. area shah alam buat tak?? macamana u buat?
CS4: 60 ringgit sampai siap (suara mcm kap lam ya nga) <--boleh dipertimbangkan harga dia tu..
aku: camne u buat..
CS4: saya buat sendiri dengan boyfriend saya..
aku: owhh iye ke.. nanti kalau saya nak saya call balik.. tq
*gile hape.. buat ngan boyfriend.. kang dia songlap apa2 kat umah.. x pasal.. cube la buat proper sket.. ngan company.. ada staf.. takut aku nak amik..

cleaning service 5
(kat web tulis 55 hengget utk 3 jam..)
aku: hello.. saya nak tanyer pasal clenaning service u.. area shah alam buat tak?? macamana u buat?
CS5: akak rumah kat mana?
aku: shah alam..
Cs5: sori kak.. shah alam kami x pergi.. kami area kuchai ngan pj saja..
*uwaaaaa.. yg murah x cover area rumah pulak..

CS6:
aku: hello.. saya nak tanyer pasal clenaning service u.. area shah alam buat tak?? macamana u buat?
CS6: 12 hengger/jam.. sampai bersih.. tp kak.. bulan ni dah fully book.. bulan depan boleh..
aku: iye ke?? ermmm.. xpe la.. tq..
*takkan nak bersih rumah bulan depan???

tak kira kena carik jugak.. org bersih umah.. x larat weiii.. nak menyental bulan2 pose ni.. aku lebih rela bagi duit suruh org buat... takat sikit2 boleh la.. ni nak sental kipas.. ada 5 biji... lampu lagi... pikir pun dah penat belum buat lagik.. kalo x pose.. boleh la kau teguk air sirap sambil2 buat keje...

last2 aku call kawan aku yg biasa panggil indon kemas umah... rege.. 50 hengget.. dalam 2-3 jam sampai bersih.. ok la.. bibik datang umah sabtu ni ek.. kemas bersih2.. nanti saya panggil balik sebelum raya jugak utk kemas rumah lagi ye..



Labels: edit post
22 Responses
  1. bujal X Says:

    saya cas rm10 je~~tapi pengeras kena ada udang galah masak lemak,daging kambing panggang dengan angsa golek~

    keh keh~~


  2. akhirnye dpt gak...senang better panggil cleaner yg biasa kita suruh je.. sah2 murah, boleh dipercayai...ila pun nampak gayanyer nak kena panggil CS gak ni...


  3. rumah bersih hati tenang.. klu tak mmg kak t pun x senang duduk klu rumah kotor tak terurus...rasa berserabut


  4. .:nhalilah:. Says:

    bujal,

    pengeras kebih mahal dr upah keje..


  5. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah..

    iye... tang nak besih habuk atas kabinet.. kipas.. lampu tu yg tak larat..


  6. .:nhalilah:. Says:

    kak ti,

    tu la.. saya serabut umah sepah2...


  7. dan Says:

    Boleh share contact org kemas rumah? Saya pun tgh mencari area shah alam...


  8. ANNE Says:

    kesian sye diaorang,bukan pasa keja cuci rumah bayar keja macam tu awk byor indon tu bayar tu je. Awak sendiri pun cakap Penat kerja tu.kesian dengan mereka. Bagi Aku mereka pun manusia cam kita gak,tahun reti Penat,mesti merah mata depa untuk dapat duit cam tu. Aku pun pakai cleaning part time gak skarang,every week come. 2jam2orang rm60 (melayu) depa cakap just buat 3 rumah sehari Coz kerja hari-hari tak Ada cuti. Bagi Aku rate tu ok la.coz kerja ni kerja Penat. Depa pun cam kita gak,Nak Ada saving,Nak beli rumah, coz hidup sekarang tinggi, Klu minyak je naik ok. Ni semua benda naik.rumah naik,makan naik.semua naik.


  9. nurul Says:

    Nk jgk kontek servis bersih umh ni area shah alam..leh ke bg?tq


  10. fazil Says:

    boleh bg u punya contact tak? nk minx no sapa yg buat service cleaning nie


  11. fazil Says:

    sms me or whatsapp plss
    0176293898


  12. Cik Ain Says:

    Kami menyediakan perkhidmatan mencuci rumah , pejabat , permis perniagaan . Untuk tempahan dan rundingan lanjut sila hubungi 019-3620209 ( Aisyah ).

    ON-CALL CLEANING SERVICE

    RM50 / 3 jam / seorang

    - tempahan selewat-lewatnya sehari sebelum ( depend on availability )
    - cas termasuk penghantaran
    - normal cleaning procedure ( sila rujuk jadual pembersihan)

    Surcharge :

    - RM10.00 untuk pengunaan peralatan dan produk kami
    - Rm15.00 sejam untuk seorang untuk setiap jam tambahan


  13. rumpai laut Says:

    Tiada masa bersihkan rumah?
    Rumah berhabuk?
    Perlu bantuan bersihkan rumah?
    Servis Cuci Rumah Penang ada penyelesaian.
    TIADA CAJ MINIMA
    TIADA CAJ PENGANGKUTAN
    TIADA CAJ TERSEMBUNYI
    Sms 017-4518689 untuk maklumat lanjut.


  14. rumpai laut Says:

    Tiada masa bersihkan rumah?
    Rumah berhabuk?
    Perlu bantuan bersihkan rumah?
    Servis Cuci Rumah Penang ada penyelesaian.
    TIADA CAJ MINIMA
    TIADA CAJ PENGANGKUTAN
    TIADA CAJ TERSEMBUNYI
    Sms 017-4518689 untuk maklumat lanjut.


  15. rumpai laut Says:

    Tiada masa bersihkan rumah?
    Rumah berhabuk?
    Perlu bantuan bersihkan rumah?
    Servis Cuci Rumah Penang ada penyelesaian.
    TIADA CAJ MINIMA
    TIADA CAJ PENGANGKUTAN
    TIADA CAJ TERSEMBUNYI
    Sms 017-4518689 untuk maklumat lanjut.


  16. Anonymous Says:

    sy sedang mencari kerja part time sebagai pembersih rumah pd hujung minggu...berminat sila hubungi sy 0176647890


  17. Afiffuddin Says:

    Memang saya dok cari info tentang perkhidmatan cuci rumah. 1st time nk guna servis. :)


  18. Suraya Says:

    Cleaning service
    -Standard price:RM20(bole nego depends on level krja)
    -Malay woman
    -Any requirement,do pm via 017-2957199


  19. Unknown Says:

    sy pun sedang mencari kerja part time untuk mengemas rumah tetapi saya hanya boleh melakukan pada hujung minggu sahaja (Ahad) kerana bekerja. Jika berminat boleh email di hayati.kecheah@gmail.com


  20. Kami menawarkan pakej mengemas rumah atau mencuci rumah di seluruh Pulau pinang dan Kedah dengan harga serendah RM15 sahaja.

    untuk maklumat lanjut boleh layari: http://serviscuci2utara.weebly.com/

    atau terus hubungi/whatsapp:
    cik fazira: +6010-4624143
    en khairul: +6013-5160433


  21. Kami menawarkan pakej mengemas rumah atau mencuci rumah di seluruh Pulau pinang dan Kedah dengan harga serendah RM15 sahaja.

    untuk maklumat lanjut boleh layari: http://serviscuci2utara.weebly.com/

    atau terus hubungi/whatsapp:
    cik fazira: +6010-4624143
    en khairul: +6013-5160433


  22. Rumah nak bersih tapi kedekut nak mampos..dia jgk ckp ada 5 bjik kipas nk clean..gila btol org melayu skang