mula dengan citer ini minggu lepas

bercerita dengan en.suami... dia ketawa je.. dia kata zahirul mmg banyak akal..
aku kata.. iye la.. kena byk sabar.. tgh nak membesar..

*zahirul.. zahirul.. cepat kamu besar kan..


semalam..
sementara tunggu cleaner tu datang.. aku kemas2 sket apa yg patut.. benda2 yg nak ditongsampahkan..

nak ke porch.. senang hati tgk anak2.. zahirul n kimi... duduk elok2 (read: x bergaduh) tgk cerita katun.. en.suami baca paper..
bila dia tgk aku... dia panggil..

en.suami: yang.. u cakap bodoh lagik ye kat zahirul ke??
aku: eh.. mana ada!! hari tu la yg I citer kat u.. cakap dia suka wat muka bodoh.. bila ai cakap dia bodoh lagi..
en.suami: tadi dia dtg kat ai.. dia kata..
(Zahirul : papa.. mama kan.. dia cakap bodoh..
papa: mana ada mama cakap camtu..
Zahirul: iye.. mama cakap bodoh.. mana boleh cakap camtu kan??)
pastu dia blah tgk tv..
aku: eiiii.. sabar jek la si zahirul tu!!!!!




*boleh pulak dia pegi mengadu domba kat papa dia...
Ooooo.. pandai ko ek?? siap ko.. mama tak mau tepuk (ulit) kamu tido.. kamu tido la sendirik..




*zahirul.. zahirul..

makin besar makin banyak auta..
syabbas betti!!!


Labels: , edit post
11 Responses
  1. betul kak.. kejap je dah beso ea... makin ensem lg tu


  2. budak besar tu memang suka ngadu domba, cik ina selalu kena sound ngan suami sebab firdaus nngadu domba, dia kata cik ina pukul dia.garamkan..


  3. lieyalatif Says:

    HAHAAHAHHA...tegelak2 aku tau bace...adoi...pandai jek mengadu ngan ayahnye....zahirul...zahirul.....ape lagi laa akal die pas ni yeak ...


  4. DrSinga Says:

    boleh menyebabkan huru hara ni...


  5. Umihoney Says:

    Meriah
    enjoy sebab very soon dah besar pejam celik pejam celik ..time flies kan


    Good to be here
    take care


  6. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah,

    haah.. cepat betul..


  7. .:nhalilah:. Says:

    cik ina

    hahahha.. firdaus lagik hebat...


  8. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    tunggu la dak dayyan besau... sure byk akal dr kakak2 dia.. wakakakakka...


  9. .:nhalilah:. Says:

    dr. singa..

    budak zahirul mmg cenggitu..


  10. .:nhalilah:. Says:

    umi..

    cepatnyer la kannn..


  11. Awk.. sorry, br nak wish... Happy Belated Bday to Zahirul. Tertinggai tren... sy update tp x sempat bw!

    Umur ni mmg tgh byk ide nk kenakan mum. Adam pun mcm tur... blk aje umah, "Ibu, boleh game?", bile I ckp nanti lepas berbuka.... then "Ayah, ibu ckp boleh main game!" ARRRGGGHH...