pagi2 1st puasa dok tempek gambo food.. ch0oi betullll laaa...
ekekkeke..
alahai..
takkan punyer la korg nak meleleh air liur tgk gambar makanan kansss..
lain la kalo budak darjah 1 yg baru nak prektis puasa..


buat utk breakfast (read: sarapan.. bukan utk 'breaking fast..)
sebabnya.. jumaat bawak balik roti dr office yg dah tinggal suku... kat umah pun ada roti yg dah tinggal suku.. aku rasa memasing sume macam dah tak lalu nak makan roti..
tgk pun sebelah mata jek..
baik aku transformkan roti ni jadik bend lain..


*
*
*
*
*
*
*
tinggggg!!!



puding roti..

makan ngan..

cream custard..

resepi dari umah kak ratna.. aka madihaA
kawan en.suami sefamili datang petang tu.. aku jamu ni jugak..


sabtu malam kitorg pegi gaint.. nak beli keperluan dapur.. dah lambat dah pegi tu.. dalam pukul 9 baru sampai.. tp punye la ramai umat manusia.. nak carik parking pun susah...
beli susu dak dua orang tu.. pastu ingatkan nak beli ikan.. ayam.. stok seminggu.. kang senang aku nak masak utk berbuka..
alahaiii... ikan sume dah tinggal sikit.. pastu mata sume dah macam kena konjunktivitis.. takde hati nak beli...
frust betul aku.. tambah pulak en.suami kata.. tak payah beli ikan la.. sume teruk2.. beli jek lauk.. sayur ngan nasik jek masak kat umah..



ni pulak budak2 same mak budak dah pukul 11 sume x mandi..
malas betul aku semalam..
tambah pulak hidung tersumbat..
plan nak pegi melawat anak kawan pun x jadik..
sori ek eroy.. budak2 ngan aku sekali selsema.. ingat nak datang tengok baby syarah..
nanti kena tunggu raya la pulak...


8 Responses
  1. bujal X Says:

    amboi sahur~kemain!

    salam ramadhan kak~


  2. .:nhalilah:. Says:

    Bujal..

    bukan sahur la.. tu makan2 hari sabtu...


  3. Zahirul puasa? Adam X redi lagik! Susu x leh tinggai...

    Selamat Berpuasa to Halilah & family!


  4. kak...sedapnyer puding roti...pastu susu anak dah naik harga kan...tension je


  5. Kasih Kita Says:

    Salam perkenalan :)
    Memang ramai orang borong barang basah. Saya pergi hari ahad pun dah macam berebut ikan huhu


  6. .:nhalilah:. Says:

    kak nur..

    belum lagik.. dia x paham lagi la.. takpe tahun depan..


  7. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah,

    budak2 minum dugro.. harga x naik.. tp dr 1 kg jadik 900gm.. pandai betul diorg..


  8. .:nhalilah:. Says:

    kasih kita,

    tu la.. x beli pun ikan masa tu..