lepas sahur tadi.. on lappy..
kena hembus ngan angin rajin pagi ni gamaknya..
kalo tak.. kebiasaannya.. aku tido balik lepas solat.. sebelum tido harus la kunci alarm pukul 6.30 ke.. 6.45 ke.. Kang.. bukak2 mata terus dah pukul 10.. pengsansssss...

belum pukul 6 dak kenit dah terkedek2 jalan masuk bilik...
terus mintak dok kat kerusi pusing..
pastu cakap "mama.. kimi nak gambar"
wahhh.. hebat ko.. bangun tido terus suruh amik gambar.. serupa retis... dapat sekeping dua pun jadik la.. bagi dia tgk.. pastu diam la dia..























dapat highlighter pulak.... selepas aktiviti mengorek beg lappy aku...

























budak2 ni kalo bangun terus cargas semacam.. terus boleh main..
cukup tido ngan cukup mimpi agaknyer..
aku.. bangun tido.. tgk hp.. owh belum pukul 6... tido lagik la.. bangun lagi.. baru 6.15.. tido balik.. keji betul perangai... ekekekke.... agak2 malam tu mimpi Aaron Aziz.. bangun subuh terus segar...

citer pasal mimpi ni.. semalam aku mimpi aku peknen.. pastu sakit nak beranak kat hospital.. tp tak beranak2 pon..
haisshhh.. ngeri betul mimpi cenggitu.... <--- melencong pulak..

Semalam jugak.. en.suami tercintun berbuka kat Blue Wave bersama staf2 kesayangan.. anjuran kompeni... Bang.. kompeni u.. lain kali tambah la budget.. boleh bawak anak bini sekali.. kan meriahhh gitu...




















So.. bukak sempoi jek..
lobak putih masak tumis air..
teringat masa pantang.. agak selalu makan sayur ni.. letak lada hitam banyak2..




















dua menu jek..
ayam masak kicap...
Tips: letak pes kari untuk menyedapkan masakan dan kuah jadi pekat.. sekian terima kasih..

dialog pagi tadi:

en.suami "hari ni ai main golf.. tak payah masak lebih.. maybe buka puasa kat luar sekali"
aku "emmmm.."
en.suami "main golf mmg jadik.. bukak puasa kat luat tak pasti lagi.. kang kalo ai bukak puasa kat umah.. ai singgah la param beli apa2.. u tak payah prepare lebih"
aku "emmmm.." (dalam hati: sure la bukak pose kat luar... tak payah nak ber'maybe.. maybe.. melainkan sume kawan dia tu balik sbb bini suruh bukak pose kat umah baru la dia terpacul kat umah ni jugak...)

p.s: tajuk takde kena mengena dengan content...
6 Responses
  1. lieyalatif Says:

    bagus ko ilah...lalu nak mkn lobak putih tu...lieya mase pantang jek mkn..tu pun sekali due jek....eiii tak suke rase payau dieee huhuhu.....kampung tol aku ni wakkakakakaka.....

    budak2 ni kalo bgn awal2...byk le keje kite...mcm2 die mintak nanti time kite nak bersiap2 eheehehe


  2. DrSinga Says:

    laaa..
    awat conteng kat baju...
    try lah kat dinding tu...


  3. haha.....part xbalik buka tu mmg kelakar.. biasalah... kalau dah jumpa kawan..mesti buka kat luar punyer... lama xmakan sayur lobak putih tu...


  4. .:nhalilah:. Says:

    lieya..

    aku suka sayur ni lieya.. kalo tumis kering ngan ikan bilis + lada hitam pun sodap...



  5. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah,

    tu la diorg mmg camtu kann..