Hujung minggu dah diperuntukkan sebagai xtvt mengemas dapur.. fridge.. kabinet..

biasanya.. buang mana2 yang tak berkenaan.. lap apa2 supaya takde kerak2.. stock rations kena kemas kini.. sumenye utk kesenangan masa hadapan bila dah naik keje.. balik keje takde masa nak kemas bagai.. dah penat keje.. balik nak masak utk budak2 tu.. termasuk jugak bapak budak.. pastu terbongkang kepenatan.. so.. takde masa nak mengemas bagai bila hari keje.. time cuti ni jek la masa yang ada...


balik Gaint tadi.. dak nangoi ni dok tibai yogurt.. 3 botol tu sekali hadap je...
diorg ni mmg la hantu yogurt.. tak kira jenis apa pun.. kalo minuman yogurt pun sekali hadap je.. hari ni beli.. hari ni jugak abis...
takpe la.. senang sket aku nak buat keje.. siap mengemas sume.. dok masak utk stok minggu depan..



spaghetti sauce buat guna 2 tomato puree Du Chef.. siap2 letak button mushrooms.. pastu kali ni letak sket mozarella cheese..
dapat dalam 3 bekas.. boleh la utk 3 kali makan.. buat pekat sket kali ni..
nak makan boleh tambah air sikit pastu didihkan aje.. kan senang hidup..




meatballs yang hari tu buat dah habis... so sebelum buat sos aku dok mengentel meatballs ni..
kali ni buat versi biasa je.. pakai dalam 250gm minced meat dapat la dalam 20 biji.. takde letak apa2 vege.. yang ni versi classic..
mix herbs + roti + creams + black paper + salt
tu je..


1 Response
  1. burberry Says:

    hmmm... macam wat sos spagetti nagn meatball tu.. very teruja nak try buat.... ahaksss :)