Sangap je masuk keje hari ni.. abih tu.. dah sedap cuti2 mesia dok berlengkor kat umah layan tv.. layan hanak-hanak.. tak ker sangap tetiba hari ni kena kerah budak2 tu bangun pagi2.. mandi awal.. tambah pulak si Zahirul tu.. kalo hari cuti elok je pukul 7 dah celik bijik mata.. tapi time hari sekolah.. macam kena gam mata tu ngan gam gajah... buat bodoh je bila kena kejut....


Pagi2 kat Hot fm sibuk diorg dok chat pasal jem kat jalan... pastu sampai opis.. jumpe member kat lif pun sibuk dok bercerita jem.. ada yang stuck kat jalam sampai 12 jam.. adeehhh.. mau kematu muntot dok dalam kereta.. dalam hati nasib baik aku tak balik kampung cuti2 ni.. awal cuti hari tu dari jumaat sampai ahad dah bawak anak nangoi berjoli kat genting.. so.. takde la hutang bawak berjalan... pastu Isnin sampai Rabu aku pulak kena pegi bengkel kat Kg. Gajah Perak.. tinggal la budak2 tu ngan apak diorg.. Balik dah CNY.. en.suami requast pulak nak mengukur golf course 2 hari berturut2.. so aku punye turn pulak layan dak nangoi dua orang tu... takpe la.. dok umah... takde la jem kan...setakat pegi Shah Alam yang 15 minit dari umah apa la sanggggattt.. selebihnyer dok kat umah layan astro..

Boring kat umah.. dah abis benda aku buat.. apa lagi.. tangan pun gatal la nak menekan butang purchase kat astro nun... hasilnyerrr...



Hantu Kak Limah Balik Rumah..

layan Hantu Kak Limah Balik Rumah kat astro first.. 15 hengget utk 48 jam.. amik.. layan la sampai lebam.. ok.. berbaloi.. kalo pegi panggung sekali tengok je.. abis dok ulang-ulang.. terkekeh2 sampai keras perut ketawa.. Zahirul pulak kejap2 "mama, nak tgk antu limah.." dia pulak pelik tengok aku dok ketawa tgk hantu... part yang atas tu mmg kelakar abis.. si kimi pulak lepas tgk citer ni.. asal takmo dengar cakap je aku sakat dia "hantu kak limah.. amik kimi ni..." kimi "tak nakkk!!!" hahahhaha.. tau ko takut ek... (sure ada yang kata.. uihh.. keji betul la dok takutkan anak ngan benda2 hantu ni... hahhaa.. ade haku pedulik.. hahahha..) dah abis 48jam still zahirul dok mintak lagi nak tgk.. sorry dear.. tayangan dah abis... nanti kite tunggu cerita lain pulak k.... so sape2 yang tak tgk lagi.. sila la purchase ye.. keras perut korg ketawa.. ekekkeke..




gambar kat kena mengena ngan cerita di atas... sengih sampai telinga.. mana taknyer seharian dok melenjan kat genting.. nati kite pegi lagi ek.. mama pun tak puas sebab tak boleh main kat outdoor park.. hujan lebat.. berkabus.. sume rides tutup..
16 Responses
  1. TK Says:

    Ye la kat KT jam sbb org smua balik kg. Mmg semua org bercerita pasal jam ni dimana2.Gerai kropok lekor menjadi tumpuan. Pukul 9.oo pg org dah beratur berkilometer nak beli kropok. Ramai pulak org tertinggal flight sebab jam kat KT ni. I pulak nasib baik melawan arus. Org tinggalkan KL, kita pulak balik KL.


  2. sabar je lah! kata dak azwan gemok, haha


  3. tol tu ilah....mencik jek jem di highway....pkir2 dok umah lagi best...tapi tak balik kg rugi lak sebab cuti lame....he he he lagi pun ni dah nak bersalin...kang nak lik kg lambat lagi heheheeheh....

    wah pi genting ke ilah....mesti syok nie...due badik ni ni pun enjoy laaa la yeak cuti2 kat sane....


  4. Masa org keje, awak bercuti. Ms org cuti pnjg... awak dok umah? pandai tol plan ngko...

    Ahkak lak, Jumaat pagi hr tu, tetiba jer Hubby wat keputusan.. "kemas bj ler, kita blk Kuantan!" yehuuu.... tp sib baik smlm kami blk awai, so x terperangkap jam KARAK! fuhhh...


  5. umihoney Says:

    Salam dear,
    wah kita sama la..umi pun tenguk Kak Limah gak..ya it was good and hilarious.
    Great way to spend the CNY holiday.
    Take care.


  6. en_me Says:

    sonoknyerr gi genting makk.. ehehe


  7. .:nhalilah:. Says:

    TK,

    tu la.. pagi2 kat radio pun org dok bercerita pasal kedai keropok tuu.. sedap sangat ke?? sampai dok jem bagai...


    KOG,

    hahahhaha.. keras perut aku ketawa... sabar je la..


  8. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    takpe balik kg.. kena plan betul2 la.. jalan malam ke.. tp aku lagi suka balik time org tak cuti.. boleh buat migrin jem teruk camtu..



    kak nur,

    tau takpe.. nanti kite nak balik kg lagi 2 minggu.. sure jalan clear takde jem.. ekkkeek.. silap haribulan boleh tido kat hiway...


  9. .:nhalilah:. Says:

    umi,

    tu la kannn.. gile kentang betul.. terkekeh2 ketawa.. dok ulang.. ulang.. tak jemu la plak..


    en_me,

    sape tak sonokm pegi gentinggg..


  10. sw33tdarling Says:

    astro first kalau nak layan kena tunggu cuti 2hari, baru berbaloiii!!


  11. lilah terima kasih mengomen di tempat makcik.

    Makcik tak de astro, jap tadi baru beli kat kawan cd cetak rompak Hantu kak limah balik kampung. nak layan malam ni. acik minat ngan delimawati, dari cerita cik kiah ke sukan komanwel.


  12. adik gambar kasut boleh buang word verification senang org nak mengomen. pergi je kat setting comment. terima kasih.


  13. .:nhalilah:. Says:

    sweetdarling,

    haah.. baru la betul2 boleh layan dan berbaloi..


  14. .:nhalilah:. Says:

    cik ina,

    hehehe.. sila la keras perut tgk citer hantu kak limah tu.. eh.. hantu kak limah tu demimawati ek.. tak tau pun kite..

    owhh.. pasal word verification tu kite tak perasan la pulak.. biasanye log in ngan google account takde la pulak kena word verification tu... takpe.. kite dah tukar setting dahh... tenkiu..


  15. DrSinga Says:

    ' saya ada darah cina tau '


  16. cik jijah Says:

    aku pun laggan gak citer antu kak limah neh... even dah tgk kat tgv.. tapi idakle jemu2.. ate nye.. plawok plawok plawok plawok.. memang lawok.. hehehe