Hari ni aku MC.. deman.. batuk kering.. bukan tibi.. tadi doktor cakap 'dry cough'.. tonsel dah merah.. dan jugak flu.. musim agaknyer.. en.suami pun batuk selsema.. dak Zahirul pun selsema.... kimi jek antibodi kuat... tambah pulak org sebelah umah dok muat major renovation.. berabuk gile umah ngan debu simen..

Tadi lepas hantar dak nangoi ke sekolah.. terus pegi klinik.. balik aku dok skodeng Dak Zahirul kat padang permainan sebelah umah.. hari ni Jumaat diorg xtvt sport.. terkinje2 aku tengok Zahirul dok semanrobik.. cikgu buat gaya lain.. dia buat gaya lain.. ekekke..

Skrg niaku dok menerap depan lappy.. email keje2 aku kepada yang berkenaan.. sambil2 bukak blog.. ngan siapkan presentation utk conference hari isnin depan.. nervous hokeyy.. dah la tak siap lagi.. present 1st day pulak tu.. sure nanti byk kupu dalam perut aku nih.. (butterfly in stomach).. cuak jugak..


ok la.. short n simple hari ni..

ni aku masak semalam.. kari daging..


kari danging sempoi jek.. sume org reti kann...
Labels: , , edit post
7 Responses
  1. take care..
    minum air banyak2:)

    Adoii..kari daging sedaappp..dah la perutku berdangdut nehh!


  2. TK Says:

    Sekarang memang musim demam, batuk selsema. Baru kena las week. Sakit sgt tekak sampai tak bole nak buat apa. U take care..jgn makan minyak2!
    Your curry memang mengancam..makes me hungry..


  3. sekarang musim panas, kena banyak minum air suam atau hundred plus, kalau tidak tekak kering samacam.selamat mc dan berehat dan sembuh cepat.


  4. .:nhalilah:. Says:

    TTM,

    tq.. hopefully cepat sket baaik batuk nih..

    ala... ko kan kak.. sure lagik terer wat kari kan.. sebab dapat 2 peket kari babas sebelum datang ostolia..


  5. .:nhalilah:. Says:

    TK,

    tu la.. asben ngan zahirul pun baru jek kena last week.. tambah pulak org sebelah renovate umah.. lagik la trigger bagi kena batuk..


  6. .:nhalilah:. Says:

    cik ina,

    haah la.. lupe pulak.. 100 plus.. kena carik nih..


  7. cik jijah Says:

    demam pulak.. sila togok air dgn banyak.. jgn bedal air ais sudah la..