Jumaat lepas.. kami anak beranak.. berdoah-doah pegi Genting.. penat keje.. nak main pakau pulak kat atas sana.. pegi 3 hari 2 malam.. full story pegi genting kita story mory lain kali.. (next entry)


3 hari kat sana asik hujan je.. siap berkabus... sampai visibility pun terhad.. Last day kitorg pegi Genting strawberry park kat Goh Tong.. siri mari bercerita trip ke Genting akan tunggang terbalik ikut suka hati tuan tanah.. kite cerita dulu yg last day punye event.. ekekek..


sebelum gerak balik ke Shah Alam.. kitorg singgah ke Strawberry park.. iye la.. dah dekat harus la singgah.. harap nak naik cameron baru dapat strawberry bila kurun nak dapat.. ok.. lets the picture do the talking..



strawberry genting highlands..


sila pilih yang macam ni..
tidak terlalu muda.. nanti masam..
tidak terlalu masak.. nanti sampai kat umah lembik..


ye.. tuan2 dan puan2.. macam ni ye nak petik strawberry.. guna gunting..
jgn main petik guna jari nanti kena sound ngan bangla tukang jaga ladang ni..



ok.. zahirul.. dah betul dah tu.. banyakkan praktis.. mana tau nak pegi strawberry atau cherry picking kat oversea ke.. senang.. boleh buat sendiri..



hasil tangkapan..
100gm = RM6 hengget

banyak korang petik.. mahal la korang bayar..
tp minimum kena bayar ialah 100gm iaitu 6 hengget.
.
kalo korang pick dalam 800gm still kena bayar 6 hengget..


pengumuman: kepada yang berkenaan.. ada seorg budak lelaki berumur 2 tahun.. berbaju putih, baju sejuk merah, dan telah memakan hampir 10 biji strawberry yang belum ditimbang dan dibayar sesat di strawberry farm. Kepada ibu atau bapa budak ini sila amik budak ini da jgn lupe bayar strawberry yang dia dah makan...


ish..ish.. ish.. anak sape la ni..
pn. isteri: "bang.. ni anak u ke???"



reward: selepas 'berpeluh2 n berkerja keras petik strawberry kita reward diri kita ngan
pancake + fresh strawberry + strawberry jem + honey + butter

7 Responses
  1. cik jijah Says:

    issskkk.. ni yang buat aku nak masak pancake nihs.. nyum nyum..


  2. TK Says:

    Wah sedapsnya...kalaulah stroberi tu bole main petik2 je blkg umah kan best. Tiap2 hari I buat lempeng camtu..terliurnya..


  3. DrSinga Says:

    macamana nak tau berapa banyak berat budak lelaki berumur 2 tahun.. berbaju putih, baju sejuk merah makan...


  4. a'ah.. depa tahu ker kalo dh masuk mulut? nak timbang mcm mn? timbang bdk kecik tu ekkkk??? hehehe


  5. .:nhalilah:. Says:

    jijah,

    takpe esok boleh buattt...


    TK,
    tu la.. tiap2 hari nak buat pancake.. tambah pulak kalo ade budak2 ni order..


  6. .:nhalilah:. Says:

    Dr. Singa,

    hehehe.. kira halal je la stroberi tuu..


    Kak Nur,

    haah.. timbang kati budak kecik tuu.. ekekek


  7. Anonymous Says:

    Je suis démarrage d'une entreprise au cours de l'été où je travaille avec des enfants individuellement ou lors d'un camp. Je me demandais comment je pourrais créer un site Internet pour mes parents les clients à regarder pendant l'été ..