pejam celik.. pejam celik.. dah masuk sekolah si abang..
cepat betul masa berlalu..

masuk sekolah utk 4 year.. alang2 pegi taska.. hantar terus sekolah.. at least boleh belajar ABC.. 123.. tulis.. and warna..
nampak sgt MALASnyer aku.. sume nak harap cikgu buatt..


walaupun sebelum ni biasa jek budak ni pergi taska.. bab2 ber'drama' pagi2 sebab takmo pegi taska pun dah biasa.. tapi.. isnin lalu rasa macam lain jek hantar zahirul ke sekolah.. sebab dia berbaju uniform kinder..

hantar kinder tempat yang sama ngan taska.. sebelah rumah je.. malam sebelum tu dah siap gosok baju.. eceehhh.. mak yg lebih2 excited.. zahirul pun excited jugak.. siap 2-3 try baju...



uniform.. siap ada 'tie'...

pagi hari kejadian.. (1st day pegi sekolah.. pakai baju sekolah.. )

1. takmo bangun.. langsung taknak bukak mata..
2. melalak masa mandiii..
3. drama takmo pakai baju sekolah..

aduuuhh.. fenin mama pagi2..


tengok!!! masam jek muka pagi2..
teddy peluk masa tido pun tak lepass..
abaikan gambar gigil.. sebab gigil tahan marah.. pagi2 dah drama..
nasib baik everything ok..
hopefully run smoothly till end of year..

p.s: balik rumah.. mama tanye.. " abg belaja apa kat sekolah?"
zahirul "abg makan mee"
mama: tepuk dahi.. (aduhh.. itu jek yg dia ingatt..)

Labels: , edit post
9 Responses
  1. Nana Says:

    hahahah mee tu mesti sedap tu yang dia ingat tu! hehee!!!


  2. Us Says:

    zahirul, aunty nak cobet pipi dgn peha sikit bolley? ...gellaaammmmm la!


  3. keh keh keh ..gelak2 lieya tang mee tu...sonok kot mkn ramai2 ngan kawan2 tu yg dok teringat2 tu....

    yelaa ilah, uniform tu comey...siap tie lagi...kaler pun sweet jek...


  4. TK Says:

    Comellah uniform dia.
    Kawan I cerita anak dia first day kindy belajara mata pelajaran "menangis" sebab mostly kawan2 anak dia nangis. Anak dia pulak bila tgok org menangis..dia pun ikut nangis.

    Anak I masak kindy dulu everyday makan mee.She get used to it kemana2 pun nak makan mee jugak!


  5. tahniah.. Zahirul dh masuk skul! Adam blm ready lagiks.. tp.. sesekali kesian tgk die mcm `terbunag jer masa' kt taska! but... ongkosnya enggak cukup dong!!!


  6. .:nhalilah:. Says:

    nana,

    maybe kot.. straight je jawab camtu..

    eroy,
    boleh... tp nanti kalo di geget ko jgn salahkan aku.. ekekkek..


  7. .:nhalilah:. Says:

    lieya..

    agaknyer la.. kalah mee mak dia masak kat umah..


    TK,
    mata pelajaran nangis?? ekkeke.. fenin cikgu kat sekolah nak melayan.. takpe la.. jgn nangis bila masuk sekolah sudah..


  8. .:nhalilah:. Says:

    kak nur..

    takpe kak.. kalo mama dia rajin mcm akak takpe.. ni saya malas benar nak ajar anak ABC.. 123.. ni pun alang2 sebab kinder sama ngan taska..


  9. Bibu Says:

    biasala tu nangis sbb de xmo pegi hehehe..anak akk dulu 4thn gak tapi de yg paksa kitoang masukkan de hehe bersungguh nak pegi cube skang dah darjah 2 pon nak bgn malas uh!