Zahirul sekarang ni dah diapers free.. kecuali masa tido.. tak kira tido siang atau malam.. dan masa nak berjalan jauh.. masa nak berjalan especially yg jauh2 dan lama kena pakai lagi sebab bila dia kata nak kencing atau nak uuk-uuk.. sure dan-dan tu jugak nak kuar.. so kalo kat dalam kereta harus la terkencing.. bagi mengelakkan pembaziran air kencing dalam kereta.. maka, mak belum bersedia nak men'diapers - free'kan zahirul bila nak berjalan jauh.. MALAS kan mak ni.. ekekke.. tp kalo setakat nak kuar 2-3 jam tu.. still lagi boleh control.. cakap je "mama.. zahirul nak kencim.." berdesup ke toilet berdekatan.. kalo kuar ngan kimi dan tanpa en.suami.. ngan kimi sekali kami berdoah-doah masuk toilet.. ekekkee...

sama la kalo zahirul nak uuk-uuk.. dah pandai bagitau.. dah pandai uuk-uuk kat jamban.. phewww.. jimat duit mak pak beli pempers.. bajet pakai diapers 2 keping maksimum untuk 1 hari.. 1 utk tido siang.. 1 utk tido malam.. pasal uuk-ukk tu.. aku cuma on kan lampu je.. nanti dia dah siap dia panggil aku sebab tak reti lagi nak basuh.. pastu bila aku nak flush.. sure nak tengok uuk-uuk dia.. "mama.. abg nak tgk uuk-uukk.. oohhh.. ada uuk- uuk laa.." aduuuhh.. sape ajar pun aku tak tau.. then bila aku flush je.. sure dia akan kata.. "babai uuk-uukk'' serius tak pernah di ajar kat ni benda tu.. Zahirul.. biar la uuk-uuk kamu tu masuk dalam paip pembentungan.. tempat dia kat sana.. tak payah la kamu nak babai... buruk benar kalo bakal mak mertua kamu dengar...



'peace' bakal mak mertua..
*ni la budak yg suka babai uuk-uuk tu...
Labels: edit post
7 Responses
  1. bujal X Says:

    sama macam saya dulu~~babai uuk uuk~~


  2. sw33tdarling Says:

    nanti duit diapers tu leh save shopping yeeeeaaa... hehehe


  3. mmg ilah...bab nak ajar anak free diapers ni mmg perlukan kesabaran..... kalo tak sabar mmg tak brjaya...lieya ni dulu mase mia mmg penat gak.....tapi tu laa syukur gak 3 tahun dah free diapers...kena kat mija plak senang sebab die jenis ikut kakak die ....heheeheheh....


  4. .:nhalilah:. Says:

    bujal,
    euwwww... sama macam anak aku.. adak2 ainul ikut tak??

    sweetdarling,
    tu la.. jimat..


  5. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    tu la.. terima kasih utk taska yg tlg train jugakkk..


  6. Us Says:

    kelakar la zahirul niiihhh...If Syahmi Ameen dulu, 'Mama, the poo look like banana'...'this one small and round'...etcs..etcs..etcs...
    Budak2, macam2 halnye...kelako kan..


  7. umihoney Says:

    hahaha funny lil one. Gitulah nikmat Allah buat penghibur hati kan.

    Take care.