Hari Sabtu, en.suami pergi ukur padang golf sementara pn.isteri pegi opis tunjuk muka dalam program student.. anak nangoi??? terpaksa pergi sekolah 1/2 hari...


atas sebab itu, mak pak diorg pun rasa bersalah la.. iye la.. weekend patutnye habiskan masa samada terperap kat umah atau bawak anak nangoi jejalan.. tetiba pegi sekolah.. kesian la.. tambah pulak apaknyer balik jap petang tu.. lepas maghrib kuar ada appointment ngan kawan.. bizi mengalahkan menteri!!! (cakap dalam hati je.. kang aku bebel tak puas hati kang bergaduh manja la pulak....)


*Sambung balik...* so.. pagi ahad kami sume berdoah-doah pegi breakfast kat luar.. takde la kuar pagi sangat.. ateee.. zahirul nak bangun pun susah.. macam terkatup mata dia ngan gam gajah.. pukul 10.30 baru kuar.. breakfast kat kedai mamak je.. idak le pegi ke bistro ke.... zahirul yang penting ada telur separuh masak dia ngan roti bakar dia dah hepi.. makan nasik lemak bungkus.. siap amik lauk ikan goreng ngan kari sotong.. telur separuh masak 2 set.. roti bakar.. balik umah dah dekat tengahari.. so mak tak payah la masak lunch.. apa jadahnyer masak lunch kalo ko dah berakfast pukul 11 kan.. (dalam hati mak.. weeeehuuuu.. tak payah masak... ekekke.. punye la pemalas..)


dlm pukul 1.30.. anak nangoi ngan mak sekali membuta buat taik mata.. aku bangun.. budak2 tido.. dalam hati.. budak2 ni kalo bangun sure lapar.... malas nak masak menu berat.. so buat kek la.. seingat aku last aku buat kek sebelum kimi lahir.. owhhh.. dekat 2 tahun tu.. godek2 resepi.. as usual.. aku suka tgk TTM ni punye blog... so amik resepi quickmix dia.. senang gile.. bak kata dia.. buat hantaran satu persatu bahan ke dalam mangkuk sambil kaki berjongket... hah... tak ke senang.. pastu pukul ngan whisker.. pastu bakar... tak caye??? cube try test.. resepi aku malas nak tempek.. korang pegi blog dia jek la.. aku dah linkkan kat atas..


dah kata.. lepas bangun sure kebulur..
tak siap masak kek tu zahirul dok mengerjakan saki baki batter tu..
abis dijilatnyer.. sampai juling biji mata..


hot from oven.. dipersilakan...
cik "very moist orange cake"
ni je la baking tin yang ada kau umah ni.. harus tambah collection..


transfer kat pinggan.. tabir snow sugar..
apasal kulit berkedut?? owhhh.. mak lupe nak cucuk botox la tadi.. hahaha..
mmg very moist.. sgt sedap..
sure jadi resepi pilihan..

Labels: , , edit post
8 Responses
  1. cik jijah Says:

    aku pun tgh gila nak baking skrg ni.. mcm2 dlm kepala neh.. tapi tu lah.. jiran2 aku la yg untung.. pasal kalau aku makan sorg sure tak abes punya.. maka ke rumah sebelah la aku pos kek2 itu.. hehehe..


  2. Haha...
    senang kann..ko pukul ngan tangan ke pakai mixer??
    letak blueberries pun sedap, kalau ada ler..Thanks sudi cuba:)


  3. .:nhalilah:. Says:

    takpe.. teruskan membaking.. boleh bagi jiran2.. kalo tak ko call jek aku.. berdesup aku ngan budak2 ni datang... ekkeke


  4. .:nhalilah:. Says:

    TTM,

    pakai tangan?? harus la tercabut tangan.. ekekke.. tula.. xde pulak blueberries.. ingat nak letak strawberry..


  5. sw33tdarling Says:

    alahaii anaknya tak sabar tunggu kek siap...


  6. ahkak suke ngko punye bhs... ROCK GILERRRR! & SEMPOI ABISSS!!!

    Ternyata... se-Rock ngko,mmg terlebih rajin dr ahkak! lom penah sebijik kek `lulus'... so far failed. huhuhu


  7. ayo sedapnya kek itu! moist ka? waduh.. x tahan ah!!


  8. .:nhalilah:. Says:

    kak nur;

    terai la yg ni.. sonang aje..


    kak ti;
    mmg sagat moist..