Amaran: entry bergambar tahap maksimum.. kalau mabuk gambar sila sediakan vomit bawl.. ekekek..

Cerita kami berholi-holiday ke.... tungggguuu... kikiki.. (mengong betul aku.. jet leg lagi..)

Start holiday 11 hingga 17 Mei 2011..

11 May 2011

Flight pukul 9.00mlm.. kami naik Air Asia X jek dek non.. tambang murah.. x cukup bugdet nak naik MAS.. malam tu x berapa penuh flight.. so boleh la tido berlunjur kaki sorang amik 3 seat..



kimi.. mula dok sebelah aku.. pastu nak dok sebelah en.suami..
take off.. jek dia dah terlelap.. agaknyer dok bergoyang2 flight tu terus rasa terbuai2..
bagus jugak.. flight 8 jam.. kalo tak tido.. harus la melenjan n buat kapal terbang tu mcm bapak ko punyer kan???

dalam hati mak.. "selamat kimi dah tido.. boleh aku membuta.. kikiki.."



Zahirul... aku beli siap2 colouring book gambar2 ultraman..
asik dok colour je...
dia ok.. asal ada ultraman.. power ranger.. terus behave..

lepas makan.. pizza.. sambung kaler.. pastu dalam pukul 11.30pm dia tido..






12 May 2011



cantik kan??
kalo dok sebelah lagi satu lagi cantik sbb nampak sunrise..
masa ni jam 6.45am sama dengan 4.45am waktu mesia..



dah sampai..
touch down


mama.. kite dah sampai??
lama kan kite dalam aeroplane??



hurmmm.. hade aku kesah..
yg penting makan.. lapar mlm tadi x makan sebelum tido...



welkam to Gold Coast.. wiihuuu...
kat sini xde immigresen... ada kastam je..
kalo kat mesia.. lepas jumpe imigresen.. jumpa kastam... kalo wat camni pun bagus..

sebelum datang.. ada kawan dah bagitau apa yg boleh bawak masuk aussie.. apa yg x boleh.. dairy based produck x boleh.. so susu budak2 tu aku cuma bawak cukup utk dalam flight.. sampai nanti beli tin kecik.. siap2 bawak meggie.. biskut.. bubur.. masa kat kastam.. kitog bagitau yg food tu utk budak2.. nasib baik bekalan makanan sume lepas...



sementara tunggu van amik nak bawak pegi hotel..
travel agent dah siap2 booking transport kat sini.. kami amik con-x-ion (sebutan: coonection) utk bawak kami dari airport ke hotel.. dan juga ke tpt yg kami dah plan nak pegi sepanjang kat Gold Coast..

zahirul gagah buat jigsaw yg air asia bagi..



dari bilik hotel..
kami dok kat Holiday Inn, Surfers Paradise Gold Coast..


papa?? wat pe tu? uuk.. ukk??


bilik kami..
samapi je.. kami sume bantai tido.. ngantuk betul...

apasal gambar macam kat alam bunian??

dah.. bangun sume!!!
kalo setakat nak tido.. kat mesia pun boleh...
jom kuar.. sedut sikit angin australia..



hari 1st.. kami free and easy... so jenjalan sekitar surfers paradise..


melalak dua ekor hero bila lalu kat sini...
ada drakula..

pastu kami jalan jek ke Skypoint..


nak buat apa kat skypoint ni??
xde apa.. cuma tgk Gold Coast dr tingkat 77...




kimi: wahhh.. tinggi tu...
zahirul: ada air laut la.. bila kite nak terjun tiruk masuk dalam air laut??


bandar Gold Coast.. sume bangunan tinggi ada kat pesisir pantai..
pastu banyak lagun ngan sungai kat sini..



lagi bandar Gold Coast dr skypoint..



memulakan aktiviti melenjan kat deck Q1..



turun sky point..
lapar betul.. barangin sejuk.. lapar la kan..

kite makan kebab.. rege dalam 9 dollar = 27 hengget duit mesia..
mahal betul... makan sampai ke titisan terakhir...



beli limau kat convoinence shop..

memula tu kami nak amik pisang..
hoi... mahal nak mamp*os.. sekilo 12 dolar??
dah x payah!! kat mesia berlambak pisang bukan ko beli pun.. tetiba kat Aussie ko nak makan pisang?? beli limau je.. sekilo baru 2.50 dollar.. tu pun amik 4 biji je..

kami beli jugak air mineral water.. memula tu aku dah amik 1 botol.. rege dalam $2.50.. pastu en.suami ternampak pulak yg rege $1.75.. wah murah... suruh aku simpan yg 2.50 amik yg murah.. pastu bila minum.. errkkkk.. air apa nih?? payau nak mampos... dalam hati.. mampos kalo terminum air haram... rupa2 carbonated mineral water.. terus kami buang jek.. dah la botol besar.. beli meneral water yg lain..



ni kami naik aquaduck.. iaitu bas berupa boat dengan itik sebagai duta bas..
diorg bawak pusing satu surfers paradise.. pastu.. masuk laut... kuar laut... ride pusing satu town... adalah ride dalam 1 jam..
adult $35
kids below 4 years free..
zahirul aku cakap je yg dia baru je 4 years.. so diorg bagi free jugak..

sonok la si zahirul...
kimi???



apa nak senoknyer?? dia bantai tido dari mula naik sampai berhenti...
rugi ko dik...
abang ko dapat dua peluang..


1. chance dapat drive aquaduck

masa kat laut.. diorg bagi chance kat budak2 dalam ni utk bawak aquaduck bus nih..
hebat.. tgk zahirul.. tersengih manjang dapat bawak bas.. kat air pulak tu..
pastu bagi certificate ngan poskad..



dari belakang deck.. lalu kat tepi boat yacht.. kat sini banyak betul rumah2 tepi laut/sungai yang ada kapal atau boat sendiri.. siap ngan deck lagi.. ala2.. kuar kapal terus masuk pintu belakang umah..


2. zahirul dapat jumpa awek aussie

jgn x percaya.. diorg bersembang tau.. macam itik ngan ayam la..
budak ni baru 2 1/2 tahun.. besar macam zahirul.. aku ingat zahirul jek yg besar di kalangan kawan2 dia.. bila borak2 ngan mak ngan bapak dia.. rupanya diorg dari Melbourne je.. terus nku teringat ngan kak tim.. jiran dia kot.. nak jek tanya.. kenal tak kak tim?? ala.. yg asal dr raub tu.. kalo dia kata kenal.. nak je aku fingsan 10x kat situ.. wah.. glamer dia kat melbern tu.. kikiki..

ok.. la.. stop dulu.. kite minum dulu.. sambung di lain hari..


9 Responses
  1. bujal X Says:

    ala~~pegi tak cakap awal2~~ingat nak kirim fridge magnet~~


  2. ibusinga Says:

    paaatutlah laaama senyappp.


  3. sW33tdARLiNG Says:

    bahasa kanak2 bahasa international tauu...! hahahahaha


  4. cik ina ni baca blog orang yang gi jalan mesti ada komen bujal nak kirim fm, memang addict ngan fm lah dia tu. bestnya cuti lama ke Australia ye. gambar makan-makan tak de lagi ke?


  5. .:nhalilah:. Says:

    Bujal,

    bukan x nak cakap.. selagi x pegi.. x nak kecoh2... kang riuh sekampung.. pastu x jadik pegi..


  6. .:nhalilah:. Says:

    Dr. Singa,

    lu la pasal.. campur pulak dengan penyakit malas hupdet.. kikiki..


  7. .:nhalilah:. Says:

    sw33tdarling,

    tahu takpe.. elok jek sembang diorg tu..


  8. .:nhalilah:. Says:

    cik ina..

    makan-makan kat ostolia x byk.. makan-makan kat sini still ada..


  9. wakakaka..
    bukan takat ko je fengsan, ngan aku sekali fengsan 16 kali kalau dia kenal aku!
    Amboiii..tak singgah melbourne pun yerrr...