Last few weeks, i did mention that hakimi was having chicken pox.. as usual.. as mother I'm so worried (mak mana yang tak risau kan.... sampai amik cuti seminggu..) apalagik memerap jek la si kenit tu..

Hakimi ni.. actually dia hisap puting.. So, masa dia kena chicken fox.. memula tu kuar ulcer & blister kat dalam mulut.. penuh satu mulut ngan ruan kecik-kecik.. sampai ke lelangit dan anak tekak.. sgt la kesian.. for the first 2 days.. dia mmg tak nak makan dan juga minum susu termasuk la hisap puting kesayang dia tuh.. asyik la pegang puting tu letak kat tepi pipi.. konon2nya if tak dapat hisap bau pun jadik la... kesian pun ada.. nak tergelak pun ada..

So.. aku pun amik peluang utk stopkan aktiviti hisap puting ni.. bukan apa.. dah setahun setengah umur dia.. especially bila kuar jenjalan.. buruk betul rupa bila puting dok melekap kat mulut.. amik puting sorok kat dalam kereta.. takut gak nak buang terus.. tetiba si kenit ni mengaruk gila2 sebab tak dapat puting especially masa nak tido.. tak ke haru..




ni la puting hakimi..
Ni putin yang ketiga..
Yang 1st mmg tukar sebab dia gigit puting tu sampai koyak..
yang 2nd hilang masa jenjalan soping..

Ahlamdulillah.. dah almost 2 minggu stop puting sebabkan ulcer dalm mulut masa chicken pox..



This is I called...

blessing in disguise..
Labels: edit post
3 Responses
  1. umihoney Says:

    aww he is so cute. My dear hop over to my blog.I have something for you


  2. .:nhalilah:. Says:

    umi: tenkiu very much..


  3. TK Says:

    Alah..tiutnya dia. Cian dia tak dpt puting.. .
    Anak2 I semua hisap puting sampai 4 years! Hisap susu botol sampai six years. Itupun after I letak benda pahit kat puting..barulah stop..