ini breakfast pagi ni..

dr tengah drive tetiba perut terasa nak makan nasik lemak..
jrg makan nasik lemak sbb susah nak jumpe yg sedap..

yang ini boleh dikatakan sedap (tekak aku la..)
amik sambal sotong (bukan Paul si sotong WC)

nasik lemak yg mana di kategorikan sebagai SEDAP??

nasik yg berderai (bukan lembik)
kurang rasa santan.. (tidak lemak sgt)
sambal kena pekat dan pedas plus manis skit.. (kdg2 beli nasik lemak.. sambal macam kuah asam pedas.. adoyaiiii.... )

disebabkan dah makan nasik lemak..
tghr tak payah lunch

sebab

lepas balik keje.. ada xtvt makan2 bersama en. suami dan rakan2 en.suami berserta isteri2 mereka..
nak makan seafood bakar.. perghhh!!!

so..

anak-anak..

hari ni mama n papa amik kamu org lambat sket ye....
dok kat daycare bebaik tau..
mama dah pesan kat cikgu supaya bagi korang makan dinner
kalo tak kebulur anak aku kat sana..

P.S: minyak naik hari ni.. tp aku tak de sibuk2 pegi isi minyak penuh tangki malam tadi sblm dia naik rege.. dgn alasan bukan boleh supply utk setahun punnn.. tunggu dan lihat kesan kenaikan rege minyak & gula..
Labels: , edit post
8 Responses
  1. Us Says:

    haha ila, kebetulan, pagi ni pon aku masak nasi lemak...

    wow bestnya mkn seafood bakar, katne tu?


  2. .:nhalilah:. Says:

    eroy: iye ke?? heavn makan nasik lemak.. tp tak blh selalu.. seafood bakar.. husband aku kata kat jeram.. exact location tak tau..


  3. Us Says:

    Oohh, kat jeram, murah kat sana, tapi bagi aku, rasa dia bolela...


  4. TK Says:

    Sedapnya nasi lemak sotong! Kita suka nasi lemak tambah sutun or sambal paru ..but here kat tganu nasik lemak ikanglah yg famous. Nasi lemak yg banyak lauk mmg takde. Bila balik selangor mmg I lepaskan rindu dendam pd nasi lemak yg bermcm2 lauk tu. Nasi lemak Antarabangsa punya paru goreng sedap jugak!


  5. .:nhalilah:. Says:

    eroy: hari tu kitorg makan kat pantai remis kuala selangor.. ok la.. not bad at all.. sume nyer bakar.. tak makan nasik pun..

    tK: owhhh.. nasik lemak sambal paru pun best gaks.. tp jgn buat paru garing sangat..


  6. cik jijah Says:

    aiyohhhh... dah dua tiga blog aku terjah.. semua pun tayang gambar nasi lemak.. issskkk.. tergugat iman ku!!


  7. umihoney Says:

    Salam tuan rumah :)

    Nasi lemak buah bidara, umi punya mana?

    hehehe..sounds like you have had a good time food wise.

    Have a good week ahead.


  8. .:nhalilah:. Says:

    jijah: ini tayang jumaat lepas.. eh.. sekali sekala to have nasik lemak ok apa..

    umi: yup.. i have.. umi punye?? malu la nak serve nasik lemak kat umi.. yg umi masak sure lebih power dr ni..