semalam waktu lunch pegi tgk umah.. baru nak start renovate.. dan dan aku pening kepala sampai pagi ni..

1. pening samada nak tolak dapur terus sampai belakang atau nak tinggalkan dalam 3 kaki dr pagar..

2. pening samada nak letak dining table kat hall atau letak kat dapur tp kena tolak dapur terus sampai pagar.. means takde tanah kat belakang..

3. pening samada nak buat tpt lepak kat tepi sliding door atau bawah tangga..

4. pening nak beli barang blik mandi yang jenis camne..

5. pening nak letak washing machine kat mana..

6. pening design master bedroom tak buat or survey lagik.. org yg renovate tu sibuk dah tanye..

adoiiii..ni baru nak design.. belum lagi nak monitor kerje2 renovation.. agaknyer sebab tu la cik jijah kawan aku sampai jadi jiwa kacau.. baru paham perasaan dia..

tambah fening sbb petang ni aku present tapi tak siap lagi.. hoho..
Labels: edit post
1 Response
  1. umihoney Says:

    LOL sian dia..tenang dek non. Ruang dibuat untuk kegunaan. Kalau kita nak guna ruang extra kat belakang tu selalu everyday so yes we must have it.For laundry or extra washing area. If not then its better to have a bigger kitchen space.

    Kalau kita selalu guna dining table for entertaining guests or family so no we shouldnt place that in the kitchen..especially during Eid...too many crowding the kitchen nanti.

    Bawah tangga...hmm...no idea..since its not something permanent you can try that out and move to the sliding door if thats not so suitable.

    Just a suggestion to help you ease the fening LOL.

    Have fun..jangan stress ya .Take care.