aku langgar kereta orang pagi ni...

Budak muda lelaki cina
bawak kereta saga 1st generation

lampu kuning..
tiba2 dia berhenti..
aiyoo.. belum merah lagi la..
apalagi
kereta aku cium bontot kereta depan..
nak buat camne.. dah dekat sgt..
tambah plak menurun bukit..

call husband 3-4 kali tak angkat
rupanya dia tengah mandi..

bila dia pick up phone..
"bang, I langgar kereta orang"
"kat mana?"
"kat Alam Budiman"
"!@#$%%^^&&&****(())_" bebel 50km/j
"errmm.. tunggu la kat situ lagi 40 min baru sampai.. jgn dok sign apa2 dokumen dr mana2 org towing"

Nasib baik ada 2 org mamat baru balik keje tlg teman..
bukan apa.. dia tgk aku pompuan.. husband tak dtg lagik..
takut org towing ni bergaduh nak 'tolong' towing n claimkan insuran aku..

Cina tu blah dulu..
amik no kereta n contact..
laki aku sampai.. settle sume pasal towing kereta...
blah pegi IPD seksyen 11 Shah Alam

Dalam kereta..
laki aku sambung bebel lagi.. kali ni 120km/j..
aku tadah telinga je la..

settle report semua..
kena la saman.. iye la.. mcm mana betul pun aku.. sbb aku yg langgar belakang.. aku kena..
saman 200 intead of 300..
ok la.. jimat 100 boleh beli 5 pack susu kimi..

tgh pikir camne nak pegi keje utk sebulan ni......
Labels: edit post
5 Responses
  1. umihoney Says:

    oh dear thats a bummer..are you alright?..hope you are not injured or anything.

    kena buat transport arrangement nak gi kerja nampaknya.

    very inconvenient..sian dia


  2. cik jijah Says:

    alahai ila.. sometimes s**t does happen.. and aku nak tolong ko mcm mana pun tak tau.. hopefully ko jumpa solution nanti.. and abg bebel tu biarlah kan? bebel sayang.. memang la mcm tu.. heheheh..


  3. .:nhalilah:. Says:

    umi: saya ok.. nasub baik mmg routine pakai seat belt.. pastu mmg kena buat transport arrangement.. adoyaiii..

    jijah: tu la.. masa dlm phone lagi dia dah bebel.. pastu smbg dlm kereta.. pagi tadi on the way keje pun dia bebel lagik.. aku diam je.. dah nak kena nak buat camne..


  4. whooz Says:

    lelaki mmg mcm tu kot..x tau la diorang sayang kete ke sayang bini..heheheh..mak along pun biasa kena bebel dgn abah sbb excident


  5. .:nhalilah:. Says:

    tu la along.. biasa la kan.. sume org selalu cakap yg pompuan suka bebel.. tp sebenarnya diorg silap.. en. suami yg lagik hebat bebel... diorg kata sayang bini.. tp bila dgr bebelan mcm lebih sayang kereta dr bini..