Aku baru jek lepas kuar dr bilik meeting untuk defense research depan ethic committee.
dan aku sangat marah hokeyyy...
gile ke diorg ni meroyan pagi2 buta..
tension tau.. pagi2 buat spoil mood aku..

kronologi cerita..

meeting pukul 9.00am
9.00am, I was dah terpacak kat depan bilik meeting
there was 2 others staf yg dah datang juga utk defense..
Sorang EO dah ada.. tgh set up..
ethics committee sorang pun tak nampak batang hidung..
*ni la.. kang kata org gomen tak punctual.. marah.. hakikatnya??

Terkedek2 3-4 org committee datang.. masing2 bawak mug.. belum minum pagi gamaknya...
kitog 3 org yg dah datang kena tunggu luar..
committee nak discuss dulu..
2 staf yang dah datang malas nak tunggu kat situ.. balik bilik dulu..
aku? aku dok jek kat kerusi kat depan bilik tu..
malas nak balik bilik..

EO kuar.. panggil..
bukan aku.. salah sorg yang dah balik bilik..
terkedek2 datang..masuk..defense.. settle..

pastu EO kuar ..
panggil aku..
*I was 2nd if based on the name list..

aku masuk..
sorang committe (pangkat Prof Madya)
Dia :"Not this staff.. the other staff.."
Aku: "She going back to her room.. I'm 2nd in the list rite?"
Dia: "No.. we suppose to ask the who come earlier to come in first.. I saw the other staf came earlier than you.. they are more punctual than u.. wait outside first.."
I was like.. Haaahh????

hello... what do you mean by "they are more punctual than me??" aku datang lebih kurang sama jek ngan diorg beza 1-2 mins.. which is more punctual than the committee.. if that the rule you play... baik la aku pukul 8.00 terpacak depan bilik meeting.. pastu aku blah pegi minum ke sarapan ke.. balik bilik ke.. pastu kalo korg nak start.. sure la aku yg first kena masuk kan.. dan yg lain kena tunggu.. sebab I'm the first one who come regardsless where I'm going later on..

b*ng*k la.. nak cakap pikir la dulu.. nampak sangat stupidity if compare ngan title prof madya tu.. hiiiii... gerammmmmm betul aku ngan org yg meroyan tak tentu pasal nih!!!!

really spoil mood aku..




*tumbuk kang... baru tau..
Labels: , edit post
9 Responses
  1. adoi aku yg bace pun hangin wei...sedap2 leh halo camtu.....ape la kan.....sian ko....mau tak hangin dibuatnye....

    bab punctuality tu mmg ko....aku pun sokong walau pun aku sendiri org gomen....rate2 mcm tu......nak cari yg betul2 sharp on time tu mmg boleh dibilang ajek.....


  2. TK Says:

    Ultraman datang selamatkan mama!! Come to the rescue hehe
    Tension kan..dgn sesetengah org. Sabau je la ye..


  3. jijah montel Says:

    first.. congrats for ur success in winning the petronas $$$$ :)..

    second.. apehal profesor perangai tak profesional.. berlagak betul..


  4. iEda saFuan Says:

    ila...naper nko x jawab jer...boleh ker dtg dulu pastu lepak balik kat bilik sendiri?... :D

    tp sebenarnya mmg susah nak ajar org yg dah tue nih....sumernyer dier jer yg btul....


  5. sW33tdARLiNG Says:

    ayakkk... rasanya punctual means bukan sapa yang datang dulu.. tp sesiapa yang tak dapat lewat... kalau nak amik sistem sapa sampai dulu, baik amik no giliran.. kan kan kannn?


  6. ambik no-lahh... senang citer! sian ko Halilah yea... saboo.... jgn stresss di pagi hari... esp MON BLUES!!!

    tenang ya bukkk....


  7. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    hangin aku pagi2 buta masuk opis.. ngok la dia tu..


    TK,
    hahhaa.. ultramen zahirul.. sila fire kat org tu.. ekekek


  8. .:nhalilah:. Says:

    jijah..

    bukan berlagak.. tu namanya b*ng*k.. cakap macam clerk!! tak pikir abis..


    ida,
    aku dah cakap.. kalo d*ngg* mmg la cakap camne pun tak rasa salah..


  9. .:nhalilah:. Says:

    sweetdarling..

    tu la pasal.. nak cadang beli mesin no giliran


    kak nur,

    tu la kak.. guna sistem giliran..