Kimi.. dah umo 2 tahun 23 hari..

lately ni sgt2 la annoying perangai dia.. aku asik tahan sabar je.. mcm2 peel yang bukan2 dia tunjuk..


************************************************************************************

* hishh.. geram betul mama tgk muka ko ni kimi..*


suka benar kalo aku cakap "NO".. tu yang dia nak buat..

semalam.. lepas dinner kitorg dok kat luar umah.. sambil rehat2.. zahirul n kimi dok main basikal.. puas main basikal dorg dok main guling2 kat atas lantai porch.. pastu aku nampak kimi dok main selipar dia..

aku "kimi.. don't play with that!! put back your selipar!!!"
kimi " nak akan.. (nak makan)" sambil tunjuk selipar
aku " kimi.. don't eat your selipar!!!" masa ni dah high pitch dah suara aku..
kimi ngan selambar gigit dia punyer selipar..
aku " kiiiiiiiimmmmmmiiiiii!!!!" bagai halilintar suara aku.. hilang keibuan terus jadik serigala jadian...


***********************************************************************************

bila dilihat dari sudut positif - suka bercakap..

balik dari sekolah.. dalam kereta.. ternampak pulak kucing kat tepi jalan

kimi " mama.. cat.."
mama: "I see... cat.. camne bunyi cat"
kimi: : "uuu.. uuu.."
mama: : "no.... meow.. meow"
kimi: " cat... uu..uuu.."
mama: " no.. itu bunyi dog.. bunyi cat meow.. meow"
kimi:" uuu.. uuu.. " sambil lepuk2 dan pukul2 tangan aku yang tengah drive... pastu dia cubit tangan aku..
mama: "adoiii... sakit la.."
kimi: " cat.. uuu.. uuu.."
mama: "sukati la.. nak bunyik apa..."

on the other aspect - tak kira.. cakap dia jek yang betul..

* kimi... kimi...


************************************************************************************

*suka benar wat muka tak puas hati bila kena marah..


iye.. sekali sekala mmg aku marah si kimi.. bagi aku sayang anak marah2kan.. marah utk mengajar.. tp kalo aku sayang anak.. anak tak behave n aku biarkan.. tu namanya aku nak menjahanamkan anak aku.. pastu bila anak dah spoil.. takmo dengar cakap.. dah tak guna marahkan anak..

ada sekali kat kedai makan.. dia takmo dok diam.. kejap2 nak dok kat baby chair.. kejap2 nak turun.. kejap2 berlari sana sini.. pastu kena cubit sedas kat peha.. baru boleh dok diam... tapi dia akan buat muka tak puas hati.. sebab kena cubit.. dan pukul tangan aku balik.. amboiii.. melawan ek.. pastu biasanya dia akan cakap..

kimi: "mama.. akit.." sambil tunjuk tempat aku cubit..
aku tak perlu wat apa pun.. cuma kena gosok balik tempat tu.. and cakap "lain kali.. plse behave yourself.. and sit down properly..k?"


************************************************************************************

* kimi - suka sangat strawberry..

mmg suka strawberry.. kalo ada.. kejap2 mintak..

kimi: "mama.. nak rowerry (strawberry)"

lagik satu yang dia suka ialah.. amen (ultramen).. ni pengaruh ngan abang dia.. biasanya kalo main.. abang dia ultramen.. dia monster.. pastu nangis kena lanyak ngan ultramen.. ekekke

beberapa hari lepas.. masa tengah spin baju kat machine.. dengar bunyik kuat sangat.. tekan butang stop.. bukak kais2 baju.. kot2 la ada benda.. mmg sah ada benda.. ada la dalam 5 ekor ultramen pelbagai warna.. yang dah patang tangan.. dah terpenggal kepala dok dalam washer machine tu..

aku : "kimi..... zahirul.. come here"
terkedek2 dua org tu datang..
aku : "sape letak ni?" sambil tunjuk 5 ekor ultramen
zahirul: "no.... bukan zahirul.. kimi"
aku: "kimi? kimi letak?
kimi: "amen.. nak andi.." (ultramen nak mandi..)

hishhh.. nak marah pun tak jadik.. kimi... kimi....

************************************************************************************

*kimi & zahirul*
haihhh.. korang la racun.. korang la penawar..


time baik nih.. boleh la dok sebelah menyebelah..
kalo tak..
macam anjing ngan kucing..


17 Responses
  1. sw33tdarling Says:

    cute... takpe, peel ni akan berubah2


  2. apis585 Says:

    Biasalahhh budakk hehehe...
    Btw, ape maksud nagnoi tu ila smpai skang aku xphm hahahha


  3. bujal X Says:

    hoih kimi! jangan makan selipar!!

    *tapi kalu sapu dengan kaya~~~

    haha~


  4. mmg mcm2 hal depa kan? tu br 2... kalo 3 mcm akak nie... ko tau Halilah... tinggi rendah-nya langit ittew!!!

    anak no.2 nie... mmg lain sket-lah! nakai & smart! but oso cute...


  5. Betul tu, anak ni kadang jadi penawar kadang jadi racun. Biarpun budak-budak buat benda yang kita geram, kita tak boleh nak marah, boleh gelak adalah.


  6. cik jijah Says:

    ila.. samalah cadar ko dlm pic no.1 dgn aku punya cadar.. hehehe.. by the way.. mak aku kata.. budak2 ni.. kalau masa kecik dia suka buat pe el.. sok besar dia jadi baik/pemalu.. mcm aku.. hehehe.. apapun.. wallahualam..


  7. adoi....aku tegelak2 bace kaletah si kimi koooo...notty tapi comel ....hahahaahhaha.....mcm2 peel die...ko yg facing sakit jantung kan, aku yg bace ni seronok plak sebab lucu + comey.......

    pandai kimi mkn strawbery...masam2 tu die leh telan hah....


  8. .:nhalilah:. Says:

    sw33tdarling,

    peel berubah ek?? bagus la... (urut dada..)


    apis,

    tu la kan.. macam2..
    anak nangoi?? ekekek.. aku pun tak tau apa maksudnye... tp famili mak aku kalo anak ko berderet2.. lebih dari satu.. mmg kitorg panggil anak nangoi.. ekekkek..


  9. .:nhalilah:. Says:

    bujal,

    kang ada yang selipar naik ke muka.. ahhahahah..


    kak nur,

    3 lagik mencabar ek?? haihhh.. 2 pun dah mencabar minda...


  10. .:nhalilah:. Says:

    cik ina,


    tu la.. nak marah.. kdg2 tu tak jadik marah...


    cik jijah,

    sama ek cadar tu?? ekekke... tu kat hotel kat genting la.. nanti besar pemalu ek?? macam ko ek?? kalo betul.. aku amin kan...


  11. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    masa kejadian mmg la marah.. tp lepas tu pikir balik.. nak tergelak pun ade..


  12. TK Says:

    Bila nak dapat adik gegirl. Nanti lagi meriah. Boys mmg menguji kesabaran tapi kdg2 terhibur dgn gelagat dorang.


  13. BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

    VENUE 1: SHAH ALAM
    DATE: 26TH MARCH 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 2: JB
    DATE: 17TH APRIL 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 3:
    SABAH
    DATE: 24TH APRIL 2011
    FEES: RM400/PERSON



    SYLLABUS:

    **INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
    **ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
    **FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
    **SHADING & CONTOURING
    **EYEBROW SHAPING
    **2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
    **MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

    HOW TO REGISTER??
    SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

    and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
    1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

    ***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
    *****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
    *****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

    MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
    ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)


  14. DrSinga Says:

    cuba awak namakan 5 ekor otroman itu!!!


  15. cute dan sgt sweet ok? ehehe.. suka bc coretan u.. kak t pun pernah merasainya dulu.. skang peel lain pulak.. anak2 kita mcm2 karekter depa ada..heehhe.. sabar jelah..


  16. .:nhalilah:. Says:

    TK,

    gegril?? hehhehe.. no komen..


    eyra,

    make up.. saya mekap biasa2 jek..


  17. .:nhalilah:. Says:

    Dr. Singa,

    ultramen cosmos, dyna, tiga, empat.. lima... dah cukup 5 ekor.. ekekke


    Kak ti,
    tu la sabar je la..