Semalam.. pagi masuk opis.. settle keje skit.. pastu bgtau boss nak kuar ke HUKM ada hal peribadi..

pukul 10 kuar dr Puncak Alam.. ikut hi-way elite.. pastu masuk Kesas.. terus ke bandar Tun Razak.. best je drive sebab tak jem.. pukul 10.35 dah sampai hukm..


lama gile tak ke hukm.. nama pun dah bertukar.. PPUKM.. cuma satu je tak berubah dari dulu sampai hari aku datang semalam... Masalah "parking".. gile penuh... dari depan hospital sampai la ke belakang asrama student takde tempat parking.. dekat 1/2 jam dok tawaf.. tak jumpe parking jugak..


Call pejabat sekretariat penyelidikan tanye pasal surat yg aku nak amik.. pegawai tu kata surat dah ada.. just datang amik je.. so.. suka-suki-sebab-dah-fed-up-cari-parking-tak-jumpe.. aku pun gamble parking kat tepi je.. dalam hati.. takpe la kejap je.. paling lama pun 10 minit..


iye betul.. mmg sepuluh minit je.. pastu aku kuar.. pegi kat tpt kereta.. tgk... adehhhh!!! kena clamp!!! siot betul la.. tensi mak tau.. kena saman lagi.. tanye guard yang ada kat depan lobby.. dia kata kena pegi pejabat keselamatan.. masuk pejabat.. terus tunjuk surat saman..


aku : en.. minta tlg bukak clamp..
peg. keselamatan: tu la.. parking merata..
aku : saya puas cari parking.. nak amik surat je.. 10 minit..
peg. keselamatan: kereta awak bukan ada stiker U... ke?? kat sana boleh parking suka hari ke??
aku : mmg la tak boleh.. tp kat opis saya parking kat tempat staf.. maaf la..
peg. keselamatan: ni saya boleh saman awak 100 hengget tau..
aku : .. diam je...
peg. keselamatan: takpe la.. saya bagi amaran je.. lain kali jgn buat.. tunggu kat kereta nanti ada org dtg bukak clamp.
aku : terima kasih ye.. (dalam hati.. selamat duhet.. )


nasib baik tak kena.. tapi mencari pejabat keselamatan yg terletak kat ceruk basement buat ketiak berpeluh-peluh la jugak..

heheh.. itu harga sehelai surat...

pesanan penaja: harap boleh tambah tempat parking.. serius.. gile susah nak dapat parking..
Labels: edit post
7 Responses
  1. cik jijah Says:

    ni yang buat mak berdebar2 nak duk klang ni nyah.. duk ganung santai ajek.. haihh.. nak tempuh jem lagik.. isskk..


  2. betu tu ilah mane2 pun masalah parking....susah kdg2 tu ....urusan kejap jek ikutkan.....

    seb baik tak kene saman kan...kalo terbang money he he he


  3. bujal X Says:

    makcik duk puncak alam kah?

    datang tempat bujal jangan harap bujal bagi kesian~bayar rm50~haha~


  4. tasekM Says:

    aku dulu kena saman time nk beranak. dh tak de tempat parking, aku parking la mana yg bulih. tapi tak menghalang lalu lintas pun. kena saman.


  5. TK Says:

    Tension kan..bila kena macam tu.Nasib baik x kena bayar.
    I mmg tak suka kalau cari2 parking ni. Kat bndr KT wpun kecik tp susahnya parking :(


  6. .:nhalilah:. Says:

    cik jijah,

    wihuuu.. selamat la datang ke klang yg jem tu.. tp dah lama2 sure dah adapt..


    lieya,

    tu la.. selamat duhet aku tau.. nak salahkan guard tu pun tak boleh.. tp diorg pun tak boleh la nak salah pelawat semata-mata kann.. kalo parking space melambak gile pastu suka-suki parking merata mmg la nak kena pelangkung..


    bujal,

    saya tak duduk puncak alam.. saya keje di sana..

    ala.. en.bujal.. jgn la saman saya.. kesian la kat saya.. saya ni ibu bekerja ngan dua anak nangoi.... (motif????)


  7. .:nhalilah:. Says:

    Tasek M,

    nak diskaun kena tunjuk surat MC beranak..


    TK,

    iye... sgt tensi.. dah la berpuluh2 panas.. pastu sampai kereta nampak pulak clamp tu..