cuti 3 hari tak ke mana-mana pun..

Hari Jumaat kami kuar beraya... 2 buah rumah.. both kawan baik en.suami.. satu kat bukit jelutong.. satu lagi kat Klang.. dua-dua rumah makan nasi beriani ngan kambing... dua2 serve food yang ditempah ngan kedai mamak.. so nak makan pun tak ragu2.. Balik dari Klang singgah Shah Alam.. pssstt.. aku dah tukar Hp.. as I said before.. yang biasa-biasa saje.. ekekke.. tp dapat yg 5MP utk camera.. sukeeee..

Sabtu... kami dok memerap kat umah.. sampai lemau kami anak beranak.. kecuali en.suami yang berjimba menghayun kayu golf ngan kengkawan hampir setengah hari..


Zahirul pulak asik ngan CD katun caggington sampai lemau dok ulang-ulang sampai dekat 10 kali.... pastu sambung ngan 613.. animal mechanical la... dibo la.. mickey mouse la... special agent OSO la.. little Einstein la.... haihhh.. tak boleh tukar channel lain!!!

Kimi pulak sampai lemau dok pusing umah sampai bosan.. last2 dia jahamankan kereta racing dia.. berkecai.. terburai.. sampai takde rupa kereta dah.. manjat sana.. memanjat sini..

Aku?? bosan-bosan dok pikir nak masak apa.. ekekek..

duduk rumah harus la lapar kannn.. anak2 sibuk bukak katup kabinet menjenguk apa yang boleh dimakan.. nak kata lapar dah bagi makan... kejap2 bukak kabinet.. kejap2 bukak fridge.. bosan agaknyer..



tengahari masak ayam masak asam pedas... perghhh puas hati.. hari tu en.suami beli asam pedas pari.. sorry to say.. mmg tak sedap...

asam pedas yang sedap (tekak aku laa.. ) asam pedas ikan mayong mak buat.. pastu asam pedas kat tanjung mas... walla!!!



petang sket.. sebab budak2 ni asik dok bukak katup pintu kabinet dapur la.. fridge la.. tgk kat kabinet ada cornflakes.. cooking choc.. almond pun ada.. so buat ini..

cornflakes cluster paraline..

resepi amik disini



petang untuk dinner.. en.suami bawak balik ketam 3 ekor..

aku masak ni..

ketam masak lemak..

memula tu en.suami suh masak lemak nenas.. dok kelebet plastik takde pulak nenas.. rupanyar dia letak kat dalam kereta.. dah siap masak baru bawak kuar.. nasib la..

ketam segar.. penuh ngan isi.. perghhh!!!


Labels: , edit post
10 Responses
  1. sedapnya semua makanan ni!! rajin pandai u masak!

    kak t nk invite u bc blog kak t.. kalu boleh nak ur emel add.. ni emel kak t, ruziawatibukhari@yahoo.com

    tq


  2. bujal X Says:

    cuggggg~~gington~cuggi~cuggi~cuggi~cuggi~cuggington~~itu budak kecil boleh kawan sama bujal~he~~

    *ketam 3 ekor je?


  3. wah ilah...rajinnye ko..sedap2 menu hah...lapo lieya....

    asam pedas ikan mayong mmg terbaik...lagi2 dpt tang kepale...gile laaaa...lieya leh sebat sampai kucing tgk pun nangis kooo sebab tgl tulang jek hahahaah


  4. orang dah kata, asam pedas masak sendiri je, takyah beli, hehe


  5. .:nhalilah:. Says:

    kak ti,
    eheheh.. masak biasa2 saje kak.. takde terrer mana pun..

    saya dah email.. tq invite saya..


    bujal,
    lemau haku ngan caginggton.. nasib badan.. 3 ekor utk 2 dewasa makan cukup la..


  6. .:nhalilah:. Says:

    Lieyalatif,
    setujuuuuu.. asam pedas ikan mayong mmg terbaek!!! part kepala la yg paling best khennn...


    KOG,
    iye.. iye.. saya masak asam pedas sendiri.. hehehe....


  7. DrSinga Says:

    buang masa lah makan ketam..
    buang masa kopek2 kulit..
    :)


  8. .:nhalilah:. Says:

    dr. singa,
    jeles la tuuu.. ekekekke..
    makan slow2.. itu la nikmat makan ketam..


  9. TK Says:

    Rajinnya memasak itu ini..Mak/isteri mithali..
    Lama dah tak makan asam pedas.My peberet! Kat Tganu ni asam pedas tak brape kick! So, jarang beli..


  10. .:nhalilah:. Says:

    TK,
    bukam methali la TK... mee-tali.. ekekke.. masak sempoi je.. sebab bukan selalu masak punn..