hari ni masuk keje lambat sket.. 8.45am baru sampai opis.. lewat 15 minit.. takpe ada reason.. huhu..

sebabnyerr adalah... kereta tak boleh start..

kejadian bermula semalam.. en.suami balik pukul 7.30pm bagitau yg lampu dalam kereta terbukak.. so kuar pegi tutup lampu.. agak2 lampu dah terpasang sejam lebih..

suspek kejadian dikenal pasti adalah budak ini.....


*gambar diambil sebelum hari kejadian..

semalam.. lepas kuar kereta.. kerah budak2 ni kuar.. suspek sorang ni takmo kuar..
kejap ke depan..kejap ke belakang..
tak perasan plak dia on lampu..

adehhh.... adik ko ni memang tau..
abis kereta mama tak leh start pagi ni..
nasib baik papa terrer... Boleh startkan kereta..


*gambar ni takde kaitan dengan cerita di atas..
marcaroni seafood carbonara
seafood?? ekekek.. udang jek ade..

kacang tanah je nak buat.. sila gunakan pes carbonara yang dijual kat mana supermerket.. tambah air sket dan panaskan.. macaroni ikut sukasuki nak banyak mana.. rebus sampai masak..

sambil tunggu kuah ngan macaroni masak mak boleh layan tv ke.. b asuh baju ke.. (guna mesin la..), layan anak main ke??...

kendian curah kuah atas marcaroni... tadaaaa.. siap..

hah.. senang kannn utk ibu2 berkerja.. jgn kata ibu berkerja tak boleh masak utk anak2..
Labels: , edit post
5 Responses
  1. hadoi merusuh perut lieya tgk makaroni ko tu ilah...dah le tu...udang besar2 kemain lagi melengkor heheeheh

    ish lieya penah jadi camtu tau....mmg gelabah...sejak tu, mmg hati2 cek lampu kete dah tutup belum sebelum kuar keter....serik wei!


  2. cik jijah Says:

    hahahha... saspek? guilty as charge dah!!


  3. aNa SuZaNa Says:

    sdpnye seafood carbonara tu


  4. sWeEtDaRLinG Says:

    saya dah 2 kali kejadian kes lupa tutup lampu.. maklumlah jarang bawak keter balik malam.. bila sekali sekala balik malam, lupa nak tutup sampai ke pagi bateri kering... heeheh


  5. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    iye ke??? ala macaoni sempoi jek.. tp kalo makan time tgh lapor yg tak sedap pun jadik sedap..

    liza,

    tu la.. mmg sah tu la budak yg buat onar.. tensi mak pagi2..

    ana suzana,

    ala.. pakai heinz punye pes jek.. if nak totally buat sendiri.. belum tentu jadik..

    sweetdarling,
    iye ke?? skrg ni sgt berhati2.. hikhik.. lesson learn..