.. last week dapat notes dari taksa budak2 ni bagi tau hari ni ada jamuan raya..
"please wear 'baju raya' and food & drinks are welcome to contribute"

pagi tadi budak2 tu bangun selepas aku siap mandi..
mana taknyer kejut2 mandi takmo bangun.. sakan membuta..
korang mandi kat sekolah jek la..
siap2 bawak baju melayu..


aku bagi ni je..



kuah lodeh
nasik impit..

*tak pedas.. senang budak2 nak makan..


utk dua badik tu aku bekalkan ni..


campuran saki baki kuih raya sorang sebekas..
bekas mesti sorang satu bagi mengelakkan perebutan harta pusaka..

anak2 makan elok ye..

bak kata zahirul selaku abang..
"makan sama-sama neh.. jangan tamak kan.."

mama: "iye.."
dalam hati.. "nanti bila ko punye habis.. sure ko sebat adik punye.."


5 Responses
  1. wah! nasi impit kuah lodeh dan kuih raya.. yummy!! yummy?!!


  2. TK Says:

    Wah rajinnya mak masak lodeh..Betul..sesuai utk bebudak..
    Anak I hari tu I beli kek je sbb mak dia tak rajin nak memasak..


  3. tu je? ishh.. byk tur! kenyang satu taska ngan cikguX2 depa sekali. hehehe


  4. .:nhalilah:. Says:

    kak ti,

    haah..kasi mood raya sket kat jamuan taska anak2..

    TK,

    idak la rajin sanagt kak.. sebab benda dah ada kat umah.. laju je membuatnya..

    Kak nur,

    tu la pasal.. cikgu dia kata.. licinnnnn suma.. ahlamdulillah..


  5. DrSinga Says:

    kuah lodeh??
    orang Johor kah?
    :)