Salam Ramadhan yang ke.... *kejap aku kira*.. 12...
lagi 2 hari genap je 14 hari puasa, aku sure hotfm ngan radio2 lain sume tgn dah stand by nak tekan lagu raya...



Jgn tak percaya, ni stok susu zahirul.. seminggu dalam 4-5 kotak besar utk dia aje..  Zahirul dah takmo minum susu tepung.. dia nak susu ni aje.. adeh... kopak mak bapak..



sayur goreng org kata ni namaya sambal goreng.. aku x paham.. mana sambalnya?? versi tak cukup bahan.. takde tauhu, udang, kacang panjang.. kuah patutnya pekat sket aku buat cair utk budak dua orang tu..  sukahati aku je derhaka ngan resepi..



asam pedas ayam.. skrg ni seronok masak asam pedas sbb kat umah dah ada sepasu en.suami tanam daun kesum.. ngeeee...

13 Responses
  1. doc Says:

    mak saya pun panggil sambal goreng
    saya pun protes


  2. susu tu kalau beli pakai katon ada kedai yang nak jual sampai $4-5 sebijik tau, deris gigih mencarik


  3. lieyalatif Says:

    aku lak panggil sambal jawa...tapi pelik nape versi ko berkuah lak....tapi asam pedas ko mmg nampak meletop...peberet aku wey asam pedas ayam ni....ngan asam pedas kepala mayong!!


  4. .:nhalilah:. Says:

    Doc,

    kannn??? sama la mak kite jugakk..


  5. .:nhalilah:. Says:

    KOG,

    cer citer kat mana tu? kite nak terjah..


  6. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    tu sambal gorang versi derhaka resepi.. anak aku takde kuah.. tu yg tak buat pekat.. kang makan nasik tercekik.. suka hati aku je kan.. kalo org jawa tgk, tepuk dahi.. hahahha..


  7. wah..minum susu segar tu..mmg kopak la.. tp xpekak...janji dia nak minum susu...


  8. wah..minum susu segar tu..mmg kopak la.. tp xpekak...janji dia nak minum susu...


  9. Daddy Ziyyad Says:

    Salam kenal..:)

    awak org Johor ke?
    Kalau saya balik JB (rumah parents), mmg mak ada buat sambal goreng ni...ya, saya pun tertanya tanya, tang mana sambal nya..hehehe


  10. Daddy Ziyyad Says:

    oh ya, nama lain dia saya panggil sayur goreng jawa ;)


  11. .:nhalilah:. Says:

    Iela fazilah,

    Tu la.. Kopak poket... Kena carik kat wholesale market jawabnya..


  12. .:nhalilah:. Says:

    daddy ziyyad,

    Haah.. Kite org johor jugak.. Tu la kan? Konpius nama sambal goreng ni...


  13. kajang... dekat ke? hehe, kalau jauh duit minyak lagi mahal, tak berbaloi gak :)