Salam..

Wihuuu.. esok cuti.. akak sukeee... esok aku memerap kat umah aje.. sabtu baru pegi jenjalan open house kawan en.suami. kawan2 aku takde nak menjemput dtg open house ke? boleh aku gantung kuali ngan periuk..

Hari ni ada sambutan hari raya kat sekolah ngan daycare zahirul & hakimi..
Sebab dalam communication book tulis "food sponsor are most welcome.." so aku buat macaroni goreng aje..   


beli sepeket sausage *itu pun malam tadi dah kena paw sorang dua batang* goreng sempoi aje ngan spaghetti sauce..  yang nak makan budak-budak.. tak payah buat pedas.. pastu sayur letak sikit je.. tambah2 hakimi, kalo ada sayur hijau mmg dia tak boleh.. menjerit macam nampak hantu!! bawang selai pun tak boleh..


sebelum pegi sekolah, meh mama amik gambar korang..
alolololo.. hensyem nyerrr anak bujang mama.. dah macam anak teruna dah mama tgk... tapi bab kuat nangis belum hilang lagi.. kena cuit ngan adik pon nak menangis macam kena tibai...

Hakimi.. meh mama amik gambar kamu pulak.. mama kan hover terlebih excited.. wakakakka..

 Hakimi: kite nak amik gambar macam ni.. macam ulat..
mama: haah.. kamu mmg macam ulat.. menguit-nguit tak reti duduk diam!!


lagi cubaan hakimi utk mengelongsor tangga.. cuba la senonoh sket!!


Mama: Hakimiiiii.. bangun.. kang tak sampai sekolah baju kamu dah kotor!!!
Hakimi: ok.. dah!!

Hakimi: amik gambar kimi.. kimi nak tengok atas... Dah ke mama?
Mama: apa2 la kimi weiiii..

8 Responses
  1. best pulak gambor gaya ulat tu... raya tahun depan kita orang nak buat gitu!


  2. lieyalatif Says:

    hahaahahaahah...tegelak besar aku...mcm2 haal tau anak bujang ko ni ilah.....boleh turun tangga gitu...lawak2....heheeheheh...

    betul tu ko, aku lak konon nak buat makaroni gak...tapi teringat dlm esbok ade mee 2 kampit....so goreng mee kicap jek laaa...nasib le budak2 oii....rasenye most taska buat jamuan merdera raya arinikan.....


  3. kimi mmg kelakar la... dia sgt aktif dan cerdik...


  4. jijah montel Says:

    Astaga.. kimi!!!! Wehhhh.. jom le jenjalan umah aku.. lama dah ko tak dtg umah aku... heehee


  5. .:nhalilah:. Says:

    KOG,

    sila la.. pastu jgn lupa post dlm belog k.. siapa calon nak buta gaya ulat tu??


  6. .:nhalilah:. Says:

    Lieya,

    tu la.. sekolah budak2 sekarang.. hakimi tu mmg camtu.. pening kepala aku..


  7. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah,

    ko dah jumpa hakimi kan?? haahhh.. tahu la dia camne.. sian syafiqah ngan irfan hari tu.. dia tak bagi makan kuih raya..


  8. .:nhalilah:. Says:

    jijah,

    tu la.. nak beraya umah ko.. nanti aku roger-roger..