Salam Ramadhon..
Isnin cuti.. weee... seronok..
Bulan Puasa ni.. hari2 masak sampai takde idea nak masak apa..
Ok.. bagi yg kering idea nak masak apa, boleh cuba ini...
 


kailan goreng ikan masin kurau..
bajet abiskan stok ikan kurang yg dah 3-4 bulan bertapa dalam fridge.. 2 hari lepas tu, en.suami suruh masak ikan masin kurau masak lemak.. mana ada weeiii.. yilek. bawang putih letak byk sket.. baru sodap..

telur masin.. next entry aku bagi resepi.. hahhaha <-- nak kena pelempang.. hahahhah



sup tulang..
tulang tu aku beli 4 ketul je.. dalam singgit.. org kat kedai siap tanya.. kak, tulang 4 ketul ni cukup ke?? ehhh.. cukuppp sgttt.. sbb motip utama nak sup.. letak tulang nak bagi manis rasa daging..



lobak asin + telur hancur + ikan bilis.. pergghhhh..

gile byk kan aku masak.. tp sebenarnya suma mangkuk kecik aje.. mcm mangkuk sup kat pizza hut tu.. yg atas tu sume pelakon extra aje...



tada..
cik bubur sebagai pelakon utama ngan pelakon tambahan..
bubur nasik berlauk.. jgn lupa sambal kicap cili padi berapi.. baru kaww..


air tembikai.. dua bekas sekali hadap je..

sekian terima kasih.. selamat bercuti *bagi yg cuti hari isnin*


Labels: , edit post
10 Responses
  1. hahaha... orang kedai pernah bagi sedekah bawang sebab kita nak beli 2 bijik je (merujuk kepada cite tulang 4 ketul)


  2. doc Says:

    oh... senin depan cuti ek!!

    selamat menempuh jem kepada yang balik buka dgn mak kat kampung


  3. eLL Says:

    alamak~jem la tengok lauk sedap nih

    follow akak~~
    tengs sebab drop komen kat belog sy aritu, maaf lambat kunjung balas, baru sempat reply komen.
    selamat berpuasa kak....


  4. Selamat Berpuasa Zahirul...

    Adam blom lepas sbb pg2 still request susu botol. Ank bungsu ler katakannnnn... adehhh

    Halilah, sorry, akk mmg dh lama tk masuk blog! kalo nk add FB... lenny hashim.


  5. lieyalatif Says:

    perghhh mmg terbaek menu santapan koooo!!! siyes aku terliur wey.....aku suke bubur2 nasi gini ni..senang leh suap si gedek2 sekali...tapi en laki lak kureng....so adalah jarang aku membuatnye ...seb baik kat opis aku ade jual bubur nasi sedap, terubat sikit rindu....


  6. .:nhalilah:. Says:

    KOG,

    nape kite tak dapat free 4 ketul tulang.. huhu..


  7. .:nhalilah:. Says:

    Doc,

    kami tak balik kampung pun.. huhu..


  8. .:nhalilah:. Says:

    Ell..

    halamak.. sowiii..


  9. .:nhalilah:. Says:

    Kak NUr,

    hokey,, kite add..


  10. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    sedap sekali sekala makan cenggini..