Dak zahirul.. dah sekolah.. sekolah yg satu2 ada kat area rumah.. english medium.. sbb hantar kat sekolah tu ialah sebab sekolah tu jek satu2 yg ada kat area taman perumahan.. english medium ialah satu bonus.. takpe baru 4 year.. nak ke 6 year ada 2 tahun lagik.. boleh tukar2.. nak islamic ke.. yg biasa ke..

so far aku tgk.. prestasi yg memberangsangkan.. count 1 to 10 dah boleh.. dan jugak boleh count reverse dari 10 to 1.. tp kena ikut sequence.. kalo tak.. mmg ke laut la jawabnye..

skrg ni budak2 kinder belajar ABC guna kaedah Phonic.. pening aku nak melayan dia blaja kat umah.. atee.. kite dulu.. A.. B... C.. D.. Diorg belaja guna bunyik.. A= aa.. B= beh.. C= keh.. (ini utk english.. kalo utk bm kan da jadik "ca".. conpius..) D=deh..

Dak Zahirul ni asik nyanyi vocab ABC.. aku mak mee-tali-spaghetti layan la dia.. padahal byk yang aku x paham dari yang paham..

"... Apple.. @#$%^^ aah.. aah.. ahh.. "
"...baby bosh.. beh.. beh.. be.." (bosh?? errmm.. x pahamm..)
"... danish duck.. deh.. deh.. dehh.." (danish ? danish tu nama budak kat umah sebelah..)
!@##$%^^&&&** and listen.." (listen jek yg aku boleh tangkap.. ekekke)

panjang lagi ni.. lagu ni.. yg selebihnye haram ke laut... hihihi.. takpe la anak oiii.. slow2 k.. lama sure boleh kannn..

lagik satu.. kdg2 tu dia minta aku something..

zahirul " mama.. I want bla.. bla.."
mama dia semendang malas nak layan..
mama " go and ask papa first.."
zahirul " ask papa first.. i want bla.. bla.."
ekekekke.. tergelak aku (dalam hati la.. kang kecik hati terus takmo cakap.. ) .. boleh dia ulang apa yg aku cakap kat papa dia.. kikiki..


Zahirul.. zahirul...
geram mama tgk kamu nih.. rasa nak geget jek..



luv this pic..
*credit to his mak ude..
4 Responses
  1. sW33tdARLiNG Says:

    bdk2 tgh semangat nk belajar mmg kena layan...


  2. mama iris Says:

    bile baca nih cam semangat lak nak anta Khayra p school....walopon pelat nya masih tebal lg..hehhe


  3. .:nhalilah:. Says:

    sweetdarling,

    haah.. mmg kena layan..


  4. .:nhalilah:. Says:

    mama iris,

    takpe.. hantar jek.. budak2 ni cepat belajar.. ni pun hantar sbb dia mmg dok kat daycare.. alang2 hantar terus kinder..