Hari Jemahat.. dok umah (cuti) sambil tgk tv n laptop.... kimi dah tido.. zahirul hantar sekolah.. tetiba en somi tanye..

en. somi: nanti pindah malas nak hangkut sume barang2 ni..
aku: ala.. tak payah la sibuk nak angkat sume.. bayar je la kat mover tu.. diorg pack.. move and unpack..
en. somi: bayar mahal la..
aku: dulu ada tanyer masa move ofis.. dlm 1k je..
en. somi: tak payah la bawak.. jual ke kat kengkawan murah2eku: jual???
en. somi: haah... jual pastu beli baru.. hantar trus kat umah baru.. takde la susah2 nak hangku sume barang2 besar..
aku: beli baru??? eerrmmm... menarik tu.. (mula verangan benda apa nak beli.. muahhahaha..) ok la kita jual kat internet
en. somi: boleh percaya ke? sapa nak tgk advertisment kat internet??
aku: ada... sure ada..

so.. ngan pantas.. amik camera.. click sana.. click sini.. upload dlm internet..

petang tu jugak.. berdering2 tepon aku ngan hubby.. tanye satu2 barang yg kitrg advertise dlm mudah.cmhaah.. hamik.. sampai laki aku nak tido ptg tu pun tak boleh.. last2 dia off handfon.. hahaha.. rasakan penangan dia.. sampai laki aku kata.. diorg ni keje dok tgk internet ke??
brg2 yg nak di jual..


dining table
RM100
*sold*

sofa cavenzi 3+2 seated
RM200
*sold*

1 door fridge
RM100
*booked*
tp kena amik waktu kitorg nak pindah..
kalo tak mana nak letak ikan.. ayam...

bedroom set
RM600

washing machine
memula tu nak jual.. RM200.. sgt murah kan?? aku dah kata kat laki aku.. dia kata rege tu ok.. so.. aku proceed la.. pastu.. buyers untuk mesin basuh paling banyak n laki aku rasa menyesal plak jual murah since mesin basuh tu actually baru lagi.. tak sampai 2 tahun pun.. bila tgk iklan lain.. sume jual paling murah pun 350.. so.. dia suh aku back off.. delete iklan tu.. bila org tanyer kitorg kata tak jadi jual.. ada yg siap nak bayar mahal plak.. so sorry..

tu la penangan internet.. lain kali nak advertise lagi.. ada lagi brg2 yg masih elok tp takmo pakai..
Labels: edit post
9 Responses
  1. cik jijah Says:

    aku pun nak jual a few barang sebab hujung tahun ni ingat nak pindah klang kan.. if dapat.. leceh la pindah rumah barang banyak.. beli baru sonnnang.. tapi if aku jual pun market sekolah aku jek :)


  2. Nana Says:

    Salam kenalan .. you nak pindah ke mana ye? Hope you dont mind I letak you dalam my blog list ;D


  3. .:nhalilah:. Says:

    cik jijah: tu la pasal.. nak mengangkut.. pastu calar2 masa move.. kdg2 tu tak berbaloi.. lagi pun biasanya 3-5 years kita tukar perabot yg dah tak elok..

    nana: salam kenal gaks.. saya pindah shah alam.. I link u back.. tq..


  4. .:nhalilah:. Says:

    cik jijah: iklan kan dlm mudah.com sure cepat je org tanye..


  5. apis585 Says:

    ila, we have the same exact katil and dressing room hehehhe...


  6. .:nhalilah:. Says:

    apis: iye ker?? tp dressing table tu kerusi dia dah patah.. bagi free pada sape yg beli bedroom set tu..


  7. whooz Says:

    alaaa nak sofa tuh :D .


  8. umihoney Says:

    bagus ya idea ni :)..yang paling best part nak beli baru tu heheehe


  9. .:nhalilah:. Says:

    Huzz: sowii... dah jual la..

    umi: tu la.. mula nak verangan nih.. muahahahha..