"Yeay.. I'm on my tummy now... I can see from a different view now.. no more bored siling scenery unless mama put me on the playmet.. huhu..".. maybe thats what Hakimi would said (if he can talk la.. aku lately ni suka sgt berimaginasi.. apasal ek??)

Its all bcoz.. yesterday.. hakimi can roll over on his tummy.. what is suprised me is.. his head was so strong.. no lentok-lentok.. previously.. he only can mengiring jer.. and crying (angry) coz he cannot roll over.. marah sgt2 sbb tak boleh adjust tgn utk meniarap.. now.. with 1 attempt he manage to roll over.. yeeayy!!! bukan Hakimi je suka.. mama pun sama.. zahirul lagik la excited bila tgk adik dia meniarap... sblm ni asik tgk adik baring.. tetiba semalam.. position berubah.. siap gelak2 lagik..

Jom layan piccas Hakimi ngan skill baru dia...



mengiring.. tgn tu tak lepas dr molots..

push skit badan tu ke kiri..

yah.. hiyahh.. almost on my tummy..
(at the back.. zahirul laying on his bibik Siti.. sgt manja hokey..)

Yeay... kepala kasi tegak.. takmaw lentok2.. baru la macho kan mama.. huhu

"mama.. adik hakimi dah boleh roll over la.." kata Zahirul dalam bahasa Siam yang mama sgt sukar utk fahami.. hikhik..
(masalah percakapan betul la zahirul ni.. as soon as u turn 2 y.o... if u still hv this problem.. I'll take u to the speech therapist..)

Pagi tadi Hakimi bangun awal.. 6.00am he already woke up.. after breastfeeding him.. tamaw tido.. then, put him on the playmet.. sekejap je pusing meniarap.. pastu roll over back (baring).. pastu meniarap.. pastu baring.. wow!!! he is enjoying his new skill.. caya la anak mama ni..


Labels: edit post
5 Responses
  1. Puan Iza Says:

    Wah! Hakimi dah boleh niarap ek...cayalah....nnt berlatih niarap selalu ek....


  2. amboi.. advance lah!! boleh jadi buddy abg long.. main guling2 sana sini.. hehehehhe..


  3. alahai..cutenya blh pusing2 mcm tu... mmg comel!!!


  4. YE YE YE...bravo!!! sikit lagi dah terra laa tu...he he hehe

    ala ilah, biase latu zahirul pelat2 lagi...kene latih berckp ngan die laa ....cam ade kawan lieya nak die dulu langsung tak reti cakap...umur 2 tahun ...cume boleh sebut umi n baba tu pun pelat, die masukan anak die taska, terus leh ckp...maybe faktor kawan2 pun boleh diamik kire....bile ade kawan sebaye die lawan berckp so boleh improve sebutan die....


  5. EdaManAli Says:

    salam singgah
    my son pn xbleh ckp spnuhnye lg...a few words je bleh sebut & pelat2 skit. nxt month he'll turn 2. hakimi bape bln? my daughter pn dh meniarap, she's already 4mo...