Abang Zahirul.. sebab dah jadik abang.. sume nak buat sendiri.. actually quite proud bila zahirul dah mula nak buat certain task sendiri.. on his own.. itu menunjukkan yg skill Zahirul dah berkembang..

antara yg nak di buat.. nak makan sendiri.. end up ngan bersepah-sepah nasik tu kat lantai.. kalo pakai tangan lagik la horror nasik yg tumpah.. lebih banyak tumpah dr masuk mulut.. LOL!!! kalo pakai sudu ok sket sbb aku akan pegang hujung sudu tlg dia suapka ke mulut.. pastu tersengih2 kunun2nye dia yg suap sendirik..

Pastu nak bukak baju sendiri.. tp tak pandai2 lagik.. end up berejam2 aku tunggu dia bukak baju sebelum nak masuk bilik air.. last skali aku yg bukak.. seluar dah terror bukak.. bila kata.. jom mandi.. cepat je bukak seluar.. cuma yg aku hangin.. kalo tak mandi pun asik bukak seluar je kejenye..

Nak pakai baju sendiri.. ni lagi horror plus klaka.. baju cuma pandai masuk kepala je.. tgn tak pandai lagi.. tersangkut baju tu kat leher.. LOL!!! hahaha... seluar?? pandai gak pakai.. tp cuma sebelah je.. ataupun dua2 kaki masuk dlm belah yg sama.. end up.. tak boleh nak jalan.. hahaha..

Lagi satu yg sgt2 HORROR... nak angkat n dokong adik (Hakimi).. wooo.. sgt bahaya ni.. pantang aku letak Hakimi kat playpen.. dia cepat2 serbu.. memula cium2 adik.. pastu mula la nak angkat adik.. dah 2-3 kali terkantoi ngan aku.. Zahirul.. kalo jatuh adik ko.. mau menangis mama ni tau..

Okey... kite layan piccas Zahirul ngan cubaannya utk memakai seluar..

memula kita bentangkan seluar...

pastu masukkan sebelah kaki..

eh.. mama amik gambo zahirul la..

malas la nak pakai..

p.s: tgk la muka anak aku yg macam tepung gomak tuh..

aiii.. bibik, suka benar pakai bedak capuk2 camtu..

*

*

Apa maknanye kalo anak nak buat semua ngan sendirik? Maknanye.. SAYA DAH BESAR MAMA!! and I should PROUD of it.. even kdg2 tu mcm geram je.. and let him LEARN from the mistake he did..

Labels: edit post
10 Responses
  1. salam
    betul tu....abg zahirul dah besar
    dah pandai nak berdikari....dia x mau susahkan mama dia lagi dah....
    mama boleh ler concentrate kat adik hakimi...he he he

    comel ler anak bujang tu...
    bebudak pakai bedak comot2 lagi ler comel...


  2. Bibu Says:

    wah..pandai de ye!gud boy

    ps: bibik mmg camtu anak2 bibu pon lepas mandi ya rabbi..bedak seinci de sapu!mentang2 bedak botol besar hahaha


  3. `Ain Says:

    selamat jd org besau zahirul!hakimi cepatla besar..boleh main bola dgn abg!!


  4. yeah..zahirul dah big boy...semua nak buat sendiri....tapi kan bab yg nak angkat adik tu very d bahaya.... hehehe.... jgn zahirul...nangis mama nanti...

    Taufiq pun sampai skarang still tak lepas nak buka baju sendiri...sluar tu pandai la... dia tak reti nak adjust tgn nak tarik lengan baju tu... umur dah nak masuk 3thn tak pandai gak lagi...... :D


  5. lieya suke tgk pic zahirul ni...dah cam besar dah die...he he he comel tgk die bersungguh2 nak pakai seluar tu....he he he ingat dulu mase si mia kecik2....cam tulaaa...bile dah pandai pakai n bukak...asek2 nak bukak...bile dah bukak tu, die pakai balik...lieya yg rimas keh keh keh

    tepung gomak pun tepung gomak....auntie tetap suke....kiut!!!!!!!!!!!


  6. apis585 Says:

    samalaa nina pun tgu jee aku lepa sket sure amik kesempatan nak dukung adik dia...adoilaa...bila aku gtau dia kecik lagi xkuat nak angkat adik..dia selamba jawap, mama kata kakak dah besar kan...dah xpakai pampers...adoiii...


  7. owhhh.. abang long dah besar ye.. teringin nak tolong mama dukung adik.. besar sungguh hajat dia.. :)


  8. Adam pun sama halilah... kalo pakai suar, mesti satu lobang dua kaki. Dah jadi mcm ikan duyung!!!
    Tapi, 2-3 hari nie akak tgk dak terror! Nanti pandai-lah Zahirul pakai... mama jgn risau!

    Ooo.. dah ada maid yea? ok tak? akak dr dulu x penah terfikir nak amik coz hubby tak bagi. Byk ler alasan-nya! sib baik die jenis `ringan-tulang' kat umah... selamat akak! he..he..


  9. jeff Says:

    >> senang kalau anak dah mula independent mcm ni...


  10. .:nhalilah:. Says:

    zana: haah.. really hope he can berdikari.. tak la susah nak jaga..

    bibu: mmg camtu ye sume bibik.. haah.. bedak mmg botol besau.. tu yg joli berbedak tu kot.. hehehe..

    kak ain: kalo dua2 dah besar nak main sesama ok gak.. tp kalo tang bergaduh... aduhh!! sure fening mama dia..

    kak aimi: tu la.. takut sgt kalo zahirul cuba angkat adik dia..

    lieya:kite pun rimas gak bila asik pakai.. pastu bukak..

    apis: adoi.. jwpn nina sgt2 concrete.. hehe..

    liza: hajat dia mmg besau.. pastu aku akan jerit cam tarzan.. mati aku kalo bb terjatuh..

    kak nur: hahaha.. mmg cam ikan duyung bila dua2 kaki msk lubang yg sama.. adam pun cam tu jugak ye.. klaka kan??