Bila bukak email tadi.. menimbun email dlm inbox. biasanya aku delatekan aje email2 yg tak berkenaan sbb malas nak baca.. hari ni cam rajin skit nak baca satu-satu email. pastu baca la email ni.. gelak aku sensorg.. kihkihkih!!! pastu aku forwardkan email ni ke hubby aku... 'abang.. baca la email tuh ek..'

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah
Isteri : Kenapa pula?
Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga" isteri (is three). Baru betul dan sah!.
Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"
Suami : Berkenaan apa tu?
Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"
Suami : Contohnya?
Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?
Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural
Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang
Suami : Macam mana pula boleh sama?
Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je,kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi.

Hah!!! ambik ko..
Labels: edit post
5 Responses
  1. akak tergelak sorang2 baca ni... mmg lawak sungguh... akak copy paste la..nak send kat email...


  2. best.. best.. ekkekekek!!


  3. mau tak mampus.. cita2 besar nak kawin sampai 3.. abuk pun tarak.. ehhe..
    tq singgah di blog kak t.. kak t dh add link u kat blog kak t tu..
    selmt berhjg minggu..


  4. salamm.. kelakar la.. suami patut elert ni.. :)

    salam perkenalan.. comei la 2 boys tu..
    jemputla singgah teratak kami.. :)


  5. .:nhalilah:. Says:

    kak aimi: sila la copy..
    cobain: ekekeke..
    kak Ti: mmg diorg ni nak mampus..
    lynn: thanks..