Amaran:
Entry bergambar..
tgk la sampai muntah.. kikiki.. byk gile gambo.. xtau nak pilih yg mana..

Hari ke-2
Dreamworld, Gold Coast

Aisey.. lupa nak gambo kat entrance..

gambo satu famili..
Zahirul awal2 dah monyok sbb kena paksa amik gambo..
padahal dia dah meroyan nak naik rides..




naik blue clues..
kimi pun naik sama.. tp dgn aku la.. dia mana lepas naik sensorang.. x cukup tinggi..



merry-go-round


lagi merry-go-round versi kimi..

pastu tu kitorg kejar pulak ke sini.. sebelah nickelodeon park aje..





Khusyuk so tgk..
sebelum ni tgk kat tv je..
amik.. tgk la depan mata..



menjerit2 budak2 nyanyi spongebob squarepant nih...
captain sparrow pun ada..



patrick star pun ade..



dan jugak plankton yg jahat ni..
best gile..




pastu tu kitorg hop in hop out round theme park ngan train ni..
wei.. tak larat nak jalan kaki pusing satu taman..



Koala..
tido aje.. mandom betul..

arghhh.. tanak..
penakut dak kimi ni..



tgk.. tak lepas tangan papa dia..



Zahirul steady je..
amik gambo ngan kangaroo..
jinak je..


naik cawan berpusing..
tak pasal aku naik sama sbb kimi x cukup tinggi nak naik sorang..

byk lagi rides yg kitorg naik..
ada yg x sempat nak amik gambo pun..



kat belakang ada show tiger..




sambil2 rehat datang pulak badut baby ni nangis2 carik mak dia..




nampak jacket merah tu??
tu jacket kimi.. letak atas meja pastu tertinggal..
padan muka...

kitorg balik jam 4.00pm..


Esoknyer..
kami naik ni..



Feri 2 tingkat..
utk ke Moreton Island, Brisbane..


perjalanan dalam 1 jam 30 minit..
so sempat la dak dua org ni berlari dalam feri..
dah boring ajak duduk kat deck..


Dah sampai..



petang tu kami x buat apa pun..
jalan2 kat sekitar pulau..
bagi budak2 main pasir..
mandi?? x mandi laut pun.. sejuk nak mampos air laut..



hut tpt org berehat ngan minum2..



masa ni dalam pukul 6..
dah sunset..

pukul 6.30ptg
program wild dolphine feeding..
malam tu kitorg x join pun.. tengok dr tepi je..
ramai gile org.. dalam 300++ nak bagi dolphine makan..



tgk ramai gile..
kitoeg dok sini 2 malam..
so join malam esok aje la..
kang dah kenyang dolphine tu bila aku hulur xmo makan pulak..


pagi esok..
harus la isi minyak dulu kan..
tak payah mandi.. sejuk gile..

pagi kami nak pegi wat fish feeding..



perjalanan ke tpt ni dalam 1/2 jam..
pastu spend 30 mins utk fish feeding..


macam setahun x makan ikan2 ni..



malam..



tu nampak wild dolphine??
dolphine2 ni dalam pukul 6 je.. diorg datang la kat pesisir pantai..
adalah dalam 5-6 ekor..
diorg macam dah tau2 je yg kitorg nak bagi makan..




aku siap pakai weder.. malas nak membasahkan baju..
en.suami ngan kimi xmo join..
so dirog dok kat stage tepi je..
aku ngan zahirul aje..
Zahirul x takut langsung..
caya la anak mama..

jinak gile dolphine ni..



Esok balik..


banyak pulak burung ni..
x tau spesis apa.. rasanya burung pelican..



memula aku suruh dak dua ni dok diam2 tgk burung2 tu..
buleh la dalam seminit.. pastu...



mula la memanjat sana..



memanjat sini..


berlari sana..
berlari sini..

lantak korang la..
dah kite nak balik..

13 Responses
  1. kak best nyer gi gold coast.... lama x kat sana... next time kami nak gi leh rujuk akak ek.... seronok dpt jumpa akak blk w/pun kat alam maya....


  2. oh ye kim salam kat abg zaidi ye


  3. iEda saFuan Says:

    Wah! best2....nnt ble bgtau ape2 info if weols nak pg saner plak... :D


  4. sW33tdARLiNG Says:

    ada square pants....!! hanak2 aku mussti suka!


  5. DrSinga Says:

    saya suuka Sidney Plankton !!


  6. .:nhalilah:. Says:

    ila fazilah,

    tu la kan.. x sangka pulak.. keep intouch..


    ida,

    oraits.. kat sini iols bercuti aje.. xde soping pun.. soping souvenir aje..


  7. .:nhalilah:. Says:

    sweetdarling..

    masa tu menjerit2 budak2 tgk spongebob..


  8. .:nhalilah:. Says:

    dr. singa..

    iye ke?? tak padan kecik tp nak rampas krusty krab.. ekekkeke..


  9. Wahh... GC wa ckp lurrr! bestnyer..

    Awak, nie sempena apa? yr bday? ker..mother's day? tak pun.. sambut awal Father's day? hehehe

    err.. Edisi 1 maner????


  10. Aku ingat tiger show tuu.....hahahaha
    rupanya rimau betul! Ciss!

    dreamworld ni aku pusing 2 kali rasanya dulu..Segala jenis benda nak main.


  11. .:nhalilah:. Says:

    kak nur,

    xde sempena apa2 pun.. saja bercuti..


  12. .:nhalilah:. Says:

    TTM,

    hamboi kakkkk.... cepat jek tangkap kalo tang tu.. ekekke..

    saya xde la naik sume...budak2 la sonok habis..


  13. bestnya cuti cuti gold coast.seronok sangat nampaknya si Zahirul tu.Spongebob cik ina rasa nak picit-picit je.geram.