Hari Sabtu..
Adalah hari utk santai2 kat umah bersama hanak-hanak terchenta..
kemas2... lepak2.. masak2.. makan2.. tgk tibi..

Sabtu juga..
adalah hari utk en.suami ukur berape luas golf course.. (menyampah mak!!! hish.. x bleh.. kena redho.. bak kata isteri kat kelab taat suami tuh.. ekekkeke..)
pagi2 dah kuar nak tee off pukul 8.00..
lepas main hampir tengahari.. harus la nak lunch sambil borak2 ngan kengkawan kat club house tu kan???
jangan la temberang nak kata "takpe lepas main terus ai balik umah.."
Aku ni.. kalo dia tee off pagi.. aku anggap jek la yg dia akan habis main lepas asar...

"ala bang.. takat makan nasik goreng sepinggan dekat sepuloh hengget kat umah kelab tu.. kdg2 bukan sedap mana pun.. tak heran de... so sempena u makan kat kelab.. kami kat umah pun takmo kalah.."

"Zahirul.. Kimi.. hari ni kite makan nasik goreng cina mabeles kikikikii!!!!"



nasik goreng cina bukan sebab hari tu CNY..



lawan dengan sambal sotong ngan tempe..

tu pun sebab nak abiskan stok..
sotong tinggal 2 ekor.. tempe ada dalam 1/2..
tibai masuk sume..


dan juga..




sup ayam..
letak carrot ngan kentang banyak2 sebab malas nak msak sayur..


petang en.suami balik..
"eh.. u masak apa yang.. nasik goreng ngan sup ayam ek?"
"haah.. ada belen skit.. nape.. tak makan tghr ke tadi??"
"makan.. tp yg ni nampak sedap la.."
"hurrmmm.. makan la kalo sedap.."

Kesimpulan:
sesedap makan kat luar.. sesyok makan ngan kengkawan sambil borak..
sedap lagi food yg isteri masak khennnn???


Labels: , , edit post
8 Responses
  1. bujal X Says:

    air tangan bini adalah yang terbaik~


  2. sW33tdARLiNG Says:

    pergghhhhhhhhhhhhh~~
    tang sambal sotong tu yg best tu...


  3. DrSinga Says:

    sanggup bangun pagi-pagi kan? mereka ni....


  4. setuju2..... haha... wah abg zaidi kaki golf skrg ni ea... mmg kena redho kan


  5. .:nhalilah:. Says:

    bujal,

    tu la kan... hikhik..


  6. .:nhalilah:. Says:

    sweetdarling,

    kite kalo x pedas mmg rasa macam x makan...


  7. .:nhalilah:. Says:

    Dr. Singa,

    mmg la mereka nih... redho jek la..


  8. .:nhalilah:. Says:

    iela,

    dulu lagi dia dah main.. tp skrg ni makin aktif..