to my hometown... yiiihaaaa... tersangat suka.. rasa mcm lama tak balik kampung..

Balik kali ni sebab adik yg no 4 nak bertunang pada 28th May.. bertolak dari umah hari khamis 27th May.. on the day of my 3oth birthday.. errrmmm... dah masuk 30-series dah... kejapnyer masa berlalu... pejam celik.. pejam celik.. dah 30 tahun.. takde apa yg aku request kali ni.. cuma.. mintak dimurahkan rezeki.. panjang umur.. bahagia di samping keluarga serta berjaya dalam kerjaya.. itu dah cukup.. tak perlu wish yg specific..

citer pasal balik kampung...Aku bangun pukul 5.30am.. bukan la excited sgt nak balik... al maklum la dah mak budak.. 'excitedness' balik ke kg kena control sket... hahaha... (padahal.. hati tu mengelitik nak balik...) lagi pulak.. on laptop siapkan keje skit.. pastu baju2 tak kemas lagik.. pukul 6.45am si kenit kimi plak bangun.. dia ni mmg selalu bangun awal..

then masak breakfast.. masak mee goreng sempoi...


mee goreng sempoi - kasi licin itu peti ais...

habis licin betul fridge aku.. sume leftover sayur sawi.. celery.. tomato licin.. kerang lebih buat mee kari pun licin.. ayam pun sekali.. malas nak tinggal dlm fridge.. balik dari kg re-stock lain yg fresh.. aku bila nak balik kg mmg suka kemas peti ais.. especially bila nak cuti lama..

Aku anak beranak tunggu en.suami balik dari kubur.. awal2 lagi dia pegi kubur.. disebabkan aku tak siap kemas.. so tinggal umah la.. kemas beg n barang2 nak bawak balik kg.. kemas umah.. siap mop bagai.. peel aku bila balik dari kg.. if masuk umah.. umah bersepah mcm tongkang pecah.. harus aku pengsan depan pintu.. bukan apa... dah la penat travel.. balik umah mcm hapa.. stress.. tu yg siap2 kemas seblm kuar..

On the way balik ke Johor singgah salak tinggi amik cupcake 3 kotak.. 1 kotak sponsor hantaran adik.. lagi 2 kotak utk makan2.. order garden theme.. love the garden figurine.... zahirul asik tanye je dlm kereta...

Zahirul : mama.. apa tu?
mama: cake..
zahirul: cake ye mama? nak??
mama : ala sayang tak boleh la.. ni utk esok.. kita makan kat umah tok mak ye..
zahirul : ok..

selang 15 minit dia tanya aku lagi.. errmmm.. esok majlis bertunang.. dia tak heran pun ngan cupcake tu..


1 Response
  1. cik jijah Says:

    it was ur birthday? happy belated then.. dan mee itu... seems so yummy... mcm mee goreng mamak.. hmmm...