Biasanya routine harian aku.. balik keje.. amik budak dua orang tu kat daycare.. pastu balik umah.. as usual.. lompat turun kereta jek.. berdesup si kimi ngan zahirul ke palygound sebelah umah.. x sempat nak letak beg kat umah pun.. kadang2 bawak ngan beg sekolah terus.. hish.. geram pun ada..

"Zahirulhaqqqqq!!!!!!!!!!!!!! Hakimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! balikkkk.. letak beg!!!!!!!" bergema suara aku kat area umah.... buat bodoh jek tgk mak dia terpekik2..

kadang2 aku yg kena amik beg sekolah bawak masuk umah.. tambah2 si Zahirul.. mmg pemalas tahap dewa la...

kimi boleh tahan lagi.. kalo aku kata "kimi.. simpan beg kat umah.. kalo tak malam ni mama antar tido umah kakak kiki" dan-dan terkedek2 hantar beg kat umah... haaaahhh.. tau takut... kakak kiki tu dia punye pengasuh kat daycare...

Dalam pukul tujuh baru la nak balik umah.. masak untuk dinner.. mandi.. dalam pukul 7.45 - 8.00 baru dinner.. ni kalo en.suami balik lambat la.. kalo en.suami balik awal.. x chance la budak2 pegi taman.. sebab aku kena siapkan dinner sebelum pukul 7.. sape nak melayan diorg kat taman?? dok la main besikal kat porch..

Kelmarin.. lepas dinner... kemas dapur.. amik baju nak sidai.. baru jek pegang kunci.. zahirul ngan kimi dulul yg terpacak kat depan grill.. pelik betul.. macam la tak pernah kuar umah.. macam la dok umah tu macam penjara.. pantang betul aku bukak grill.. berdesup nak kuar jugak.. so.. sambil aku sidai baju.. diorg layan main basikal.. siap sidai baju.. dekat seploh minit aku bising suruh budak2 masuk.. buat bodooohh jek..

last2 " cepat masuk.. mama ajar kaler.." baru nak masuk umah..

Sambil2 belajar.. belajarrrr la sangaaaatttt...





Zahirul boleh la tahan.. focus la jugak bila aku suruh kaler



Dak kimi?? kejap jek conteng.. pastu hulur buku suruh lukis ultraman..

sori naik lori!!!
no ultramen.. disebabkan sebelum ni asik dok melompat sana..
melompat sini.. sampai nak tido pon ultraman..
konon2 sume nak jadik ultramen.. xde makna nak tgk cd ultramen.. buku ultraman lagik lepas tu..




Kimi "mama.. dah siap.."
Mama "apa yg siap?? x buat ape pun.."



Zahirul "mama.. saya pun dah siap"
Mama "mana? tunjuk sket"





Zahirul " ni.. cat.. kaler macam rainbow"
Mama " wwwaaaaaahhhhhhhhh.."

hah.. belum ada species kucing warna pelangi kat dunia ni...




kejap jek belajar.. tgk tv katun jek yg banyak..


ni pon sama...



Haisshhh.. zahirul.. zahirul.. tgk katun jek la kamu nih..
nasib baik la.. kat sekolah kamu belajar ok...



Labels: , edit post
8 Responses
  1. bujal X Says:

    kucing tu tertelan pelangi kah? kalerful sungguh!haha~~


  2. DrSinga Says:

    lain kali...
    panggil nama penuh.. berserta bin sekali..
    baaru depa dengar


  3. lieyalatif Says:

    adoi...tegelak2 aku bace entry ni ilah oiiii...leh aku bygkan riuhnye mulut ko bising ngan kerenah noti tapi comel anak2 bujang ko ni....tang mengaler n buat keje tu aku gelak tu......kemaiin ckp dah siap...tapi habuk pun tarak yeak...adoi....lawak okey.....cat tu kalerpul...tegelak aku!


  4. Us Says:

    sungguh 'menarik' kucing itu....hahahaha


  5. .:nhalilah:. Says:

    bujal,

    agaknyer la tu..


  6. .:nhalilah:. Says:

    dr. singa,

    tu la kan.. ngan bin sekali.. boleh terai...


  7. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    camni la lieya anak lelaki.. hikhik.. tunggu dak dayyan besau sket...


  8. .:nhalilah:. Says:

    eroy,

    hahah.. kat umah aku jek ada kucing kaler tuh..