dah 22 Ramadhan..
pejam celik.. pejam celik.. minggu depan dah nak raya.. cepat betul masa..

dah seminggu masuk umah.. keje dok mengemas je..

Hari tu buat rail langsir betul2 bawah siling kat sliding door.. pastu tu tempah langsir tak siap lagik.. daripada togel sliding door.. org kat luar boleh skodeng, pasang langsir sliding door yang lama.. hamik.. tergantung je... padan muka.. plan kedua.. balik johor nanti nak sebat langsir kat umah mak yang ala2 cantik tp dia tak nak pakai... boleh kan maaaakkkk??? sayang mak.. (dan.. dan sayang....*betul la sayang* hahahha)

meja makan.. set bedroom dah siap kemas.. suma kat dapur dah kemas cuma bottom kitchen kabinet tak buat lagi.. hari tu kontraktor tu kata nak tlg subcon kan.. dan2 tak jadi... melopong bawah table top tu.. nampak segala periuk belanga ngan tong gas.. nasib baik kabinet atas dah siap.. bila nak tempah pun tak tau.. pening sbb banyak benda nak pikir..
Semalam pegi cari sofa ngan tv cabinet.. laki aku sibuk carik cavenzi.. aku tak kesah kedai mana.. asalkan design berkenan udah... dekat seminggu dok melilau kat area ni.. nak nak jugak cavenzi.. laki aku kata dia mmg berkenan ngan cavenzi gaks.. entah la.. dulu takde la pulak.. padahal aku yang introduce beli sofa kat cavenzi masa dok seri kembangan.. last2 jumpa gak semalam.. tersorok belakang kedai Segi.. lastly dapat gak sofa 3 seater ngan 2 wing chair yang berkenan.. bila nak bayar.. selesman tu kata dapat lepas raya.. lepas raya ke 3 dapat.. hahhh!!! hamik ko.. lantak la.. jgn ada org nak dtg beraya masa tu sudah.. dok la korang kat lantai.. atas karpet la.. lagi pun aku balik kampung.. tak kesah la labuuuu... kawan2 yang nak dtg beraya.. tunggu selepas raya ke3 atau ke4.. lepas dapat sofa.. baru best...

dua gambo ni nak besarkan print hitam putih.. ok tak??



actually nak buat 4.. ingat nak tambah gambar ni.. tetiba terpikir plak.. nanti bila kimi dah besar dia argue plak takde gambar dia ngan mama yang dibesarkan.. jenuh nak menjawab.. cari gambar dia ngan papa.. takde yg senonoh.. si kimi la.. mata tutup la.. cemik muka la.. adoiii...


Labels: , edit post
4 Responses
  1. wah wah semangat nak raye hah ...siap dah kemas2 umah....excited lak lieya dengar hah....heheheh....

    lieya pun suke cavenzi tau...harga pun berpatutan..design pun moden gitu....


  2. cik jijah Says:

    ala ila.. tepeklah gambar rumah baru.. kat mana actually? nanti aku gi jalan raya rumah ko eh?


  3. TK Says:

    Wah..beli sofa baru!Cavenzi tu quite popular. Selamat mengdecorate rumah baru!!


  4. .:nhalilah:. Says:

    lieya: terpaksa la kemas.. pening tgk barang dalam kotak.. eh.. nanti ko pun nak pindah umah baru kan??? hehehe.. sure excited...

    jijah: gambo umah??? adoiiii.. fenat mengemas takde mood nak bergambo.. nanti la esok lusa.. umah aku kat subang impian.. area puncak perdana.. dekat gak ngan umah toyos.. nanti dtg raye umah aku.. lepas raya ke4 la.. lepas sofa aku sampai.. kalo tak sian ko n MM dok kat lantai.. hehehhe

    TK: beli sofa baru sbb sofa lama jual masa pindah.. cavenzi punye design mmg cantik....