Lunch break tadi pegi Sunway Piramid untuk terminate maksis bb yg dah pakai selama 2 tahun.. Alasan untuk terminate;
  1. ianya adalah wired brodband - kena pakai moden yg bagak besar..
  2. selalu kena call centre sbb liputan yg sentiasa mengong..
  3. last mth.. x boleh connected setelah di'post-mortem' - sim kad corrupt.. aku pun x tau bila masa corrupt sbb x pernah bukak pun dr moden tu sejak dimasukkan dlm modem.. bila tanyer org call centre kenapa jadik macam tu.. dia kata "sometimes it just happened??" so?? adakah aku golongan yg malang yg sim kad tetiba je rosak?? huh!! alasan..
Masa kat centre tu..
  1. punye la lama tunggu.. dekat 50 minit baru nombor kena panggil... huh.. mmg patut pun terminate.. (dah x suka, semua yg buruk nampak.. )
  2. tak paham la ngan sorg customer tu.. appearance punye la vouge.. rambut karat.. jeans londeh.. sampai boleh nampak tuuuutt.. nampak gaya mcm baru nak register broadband.. bila sales person tu bagi modem usb tu.. dia tanye nak cucuk kat mana (sambil tengok2 lappy pink dia..) ?? adusss.. dah tentu modem usb.. cucuk la kat usb port.. takkkan tu pun x tau...
balik office.. hujan lebat yg teramat sangat.. tp mak suka sbb kelmarin en.suami bawak kereta pastu parking kat bawah pokok.. kunun2nyer nak teduh.. end up ngan kereta sgt banyak najis burung.. eiiii.. so, bila hujan boleh memcuci najis2 tu.. huhu..

so.. kesimpulannyer saya dah tukar dari


ke...



harap tak jadik berukband.. huhu.. terutamanye masa kat hutan banat Puncak Alam agar aku boleh melayari facebook tanpa sekatan dr pihak Uni.. (FB telah di'block' oleh pihak uni..) hoho..

*maaf kepada pengguna broadband yg berkaitan jika anda terasa.. ini tiada kaitan dgn yg hidup atau yg mati..

sekian terima kasih

Labels: edit post
4 Responses
  1. cik jijah Says:

    beb.. pakai wimax la.. heehhehee... aku tgh ushar wimax gak ni.. kot2 bagus.. taapi kat hulu dungun ni tadek la kot.. hehehe


  2. lieya pun pakai broadband, so far mmg takde masalah...cume bayar kene ontime, kalo tak, cepat jek dipotongnye heheheeheh...

    semoga serasi besame ngan celcom..cewah!!


  3. .:nhalilah:. Says:

    liza: wimax?? ada gak terpikir nak amik.. tp end of this year kan aku pindah opis kat puncak alam.. x confident ada coverage kat situ..

    lieya: ewahhh.. moga serasi bersama selkom.. setakat ni still ok lagik.. lambat bayor cepat kena potong ek... harus buat reminder ni.. hihi


  4. Us Says:

    Bagi aku...dua-dua 'beruk'....