Tajuk... mmg tak hengatt..

Kaki apa yang patah??? kaki cermin mata.. actually spec ni dah dikepakkan oleh si kecik tu semalamnya.. tp aku masih pakai walaupun dah tau spec tu dah nyawa2 ikan.. huhu.. ingatkan nak buat spec baru esoknya.. so pagi tu pegi keje.. masa check mata.. (check power mata sendirik okey.. sbb takde sape sudi nak check mata aku..) masa nak pakai balik temple (kaki) yg dah hampir terkulai tu patah.. errmmm.. macam dah tau2 je aku nak buat baru..


Tengahri tu pegi Subang Perade.. hantar Frame kat kedai kawan.. sebelum ni aku pakai half frame.. hari tu amik rimless.. En. Hubby sebenarnya macam tak setuju je bila aku kata aku pilih rimless... sbb lagik senang nak patah.. hehe.. atas sebab itu aku pilih untuk gandingkan dengan cermin airwear.. which is the polycarbonate lenses and the most important things is.. it is unbreakable.. huhu.. mak suker... nanti si kecik nak campak spek mama.. mama tak kesah.. sbb tak pecah...

so skrg ni aku fully wearing contact lenses. Spec dah buat sejak last week tp tak siap2 lagik.. masa kat subang perade tu kawan bagi free CL.. bagi O2 Optik lagik... mak lagik la suker.. sbb ni extended wear contact lens.. pastu moisture lock dia sgt2 bagus.. tak kering pun.. ni yg buat aku nak fully pakai CL ni.. hehehe..

ni la si kecik yg ala2 monster yg dah kepak spek aku.. haipp... biase dia tuh...


*Hari ni mak nak berjinggo ngan kawan kat MV... hehehe... suka la tu..



Labels: , edit post
9 Responses
  1. sitisifir10 Says:

    Siapakah kawan mu itu? Adakah kawan ku jua??


  2. apis585 Says:

    dulu nak buat spek jai mesti balik muar wat kat england optical ade shaheda(nko kenal kot?classmate aku time sek men dulu)...tapi since dia kawen n pindah melaka dah xde source dah hmmm..kalu x sokmo jai duk pau solution laa trial lense laa memacam...

    btw, nko ade kawan x yg leh wat lasik. jai asik dok pester nak buat tapi aku cam xkonfiden hahahhaha...


  3. wah wah...spek baru yeak...hi hihihi nanti tunjuk tau spek baru....mesti cun punye lah heheeheh....

    ish tembam plak zahirul ni.....suke tgk pipi die tuhah....tulaa, lieya ni keje pakai cl tapi kat umah pakai spek....mmg kene jage2...kaloade budak kecik...kejenye nak capai jek spek kite...pastu suke2 nak kebak kan.... geram jek tgk tau!!


  4. spec dah patah??? tu tandanya nak suruh ganti baru.. nanti tunjuk la spec baru ya..tak dpt imagine la sebab akak tak pakai spec... tu yg kena tgk gak.. hehehe.. pas ni senangla, kalau kena campak pun tak pecah...


  5. mama kalu tak pakai spek... lagi mcm nak daro!!! kecik molek... comey-lote! he..he.. kang ada yg terngurat kan!

    isshh... buat baru duit lagi!!!


  6. .:nhalilah:. Says:

    sitisifir: senior kite..

    apis: sha? kawan aku gaks tuh.. errmmm bab2 mem'pau' solution.. trial lenses.. tu biasa la.. aku pun suka buat.. hikhik.. nak buat lasik ek?? kitorg (optometris) tak buat lasik la.. tp kalo nak buat. aku rekemen Dr. Zainal kat Eye hosp. PJ.. he is good..

    lieya: tu la.. bila dah pakai CL balik ni.. zahirul dah tak sibuk nak grab spek..

    kak aimi: sedih spek patah.. dah la xde spare..

    kak nur: mmg betul.. duit lagik..


  7. mimiey_omar Says:

    geram la tgk zahirul ni...cobit skit pipi tu bleh?hehe..xbleh nt mak dia mrh daa..


  8. ila.. aku selalu pakai CL yang monthly disposable tuh.. aku pakai brand ikut suka ati aku & apa yg ada kat kedai tu lah.. boleh ke pakai CL more than 8 hours ek? sebenarnya aku selalu jek pakai more than 8 hours.. tapi lately ni mcm takut pulak nak pakai smpi exceed 8 hours..


  9. .:nhalilah:. Says:

    liza: ada cl yg 'daily wear' itu hanya pakai utk 8 hrs tp ada cl yg 'extended wear' boleh pakai more than 12 hrs or even boleh bawak tido.. tgk jenis n brand..