Quetart...


yang ini beli kat office...


dalam 14 biji... 5 hengget..
rasa: bolehhhh la... utk kudap2 tgh wat keje..




beli ini pulak.... (hari yg lain)
memula tu ingat beli utk bawa masa ziarah org sakit..
pastu tukar beli kuih kapit ngan kek kukus..
tart ni utk makan sendiri...



fullamak... sedapppp seyyy...
jem nenas setimbun.. tak kedekut..
nak beli lagi la...




hari tu dok proses daging korban.. 
2 daripada 3 bekas dalam settle dalam perut.. fuuyooo.. 
masa mak nak bagi time balik kampung.. dok cakap.. banyak... takut tak abis..
pastu mak kata balik nanti ko rebus daging tu kecut.. sikit je..
iye la.. kata mak mmg betul.. dia kan lebih arif dr aku ni yg masih muda... <-- muda tuuuu.. hakhak..

selamat dah buat kari...




kari daging.. gigih aku buat..
dua hari berturut-turut taw.. semalam dgn kelmarin..
request hubby..
makan ngan roti...
tp semalam.. mmg terbaekk... 

makan dengan...





capati...
5 keping tu.. utk dinner aku, hubby, dak zahirul ngan dak kimi..
zahirul je 2 keping.. 
dah abis roti, dak zahirul merajuk nak jugak ROTI BROWN!!!
dah la.. next 2 week pulak.. takkan nak keri ngan capati jugak hari ni????
kembang tekak mak hari2 makan yg sama...






adehhh.. apahal dari semalam sampai hari ni rasa penat gile... semalam balik office, amik budak2 kat sekolah.. terus berdesup pegi gaint.. beli barang dapur sket ngan t-shirt putih utk dak zahirul punye konsert.. pastu balik.. biasanya jarang parking kereta dalam porch.. semalam rasa penat sgt nak jalan.. parking kereta dalam porch... kalo boleh paking kereta depan katil.. harus aku buat dah semalam... kuar kereta je.. terus baring kat katil... itu pun lepas balik dok ketung ketang kat dapur kemas barang2 yg baru beli... mana nak siang ayam... simpan sayur.. biskut2 budak2 ni... keropok2.. dalam pukl 9.30 baru settle sume..


semalam jugak aku dok kerjakan daging korban yg mak bagi balik hari tu...


ni separuh je... ada lagi separuh kejung dalam fridge..
aku siap2 rebus dengan haris sekali.. senang nanti nak masak..
dari kiri:
siap marinate.. nak wat mini steak..
1/2 cook.. saje je.. rubes separuh masak.. nak wat apa pun tak tau lagi..
daging rebus hiris nipis n kecik2..... senang kalo nak wat kari ke.. masak black pepper ke.. 




hari ni pagi2 dah ada kelas.. abis kelas rasa lapo pulak.. beli ni...



sandwich tuna..
mak aiii... kering kejung roti sandwich... tak lalu nak makan..





cerita kat tv malam ni macam hampeh... ASK boring plus bosan... mcm tgh tengok upacara pengkebumian!.... pastu dok tukar channel... layan mohobbatien jap... pastu tukar... iyo la... mohobbatien tu pun asteruk dalam ulang 10-20 kali... tgk MLM pulak... ada jugak kump yg wat lawak bangang... harap adlin jek yg best malam ni... bg aku la... yg lain tu so-so aje.. muvie channel pun dok ulang tayang... adeh... rugi betul bayar asteruk bulan2 citer macam harammmmm...

ok la... sempena nak raya ahad ni... actually aku tak taw lagi nak masak apa... tengok la esok... mood nak masak apa nak kuar....

sementara nak raya.. sila la layan muvie ni.... hahhahahhaha.. 1st aku upload video.... tertinggal ketapi...takde kerja budak2 ni... agaknye terlebih gula kot malam ni...




video



hah! Tunggu la mama pulak kadik raksasa gorgome kalo korang tak berhenti! (Takut tak??)

hahahhahahaah.... dah kena hembus ngan angin berbelog.... weng sket.... padahal test yg kata semalam nak siap hari ni pun x siap lagik... petang ni nak balik awal.. dah apply... cane tu?? rosak to do list aku hari ni... chaiyok... lagi 2 jam... harus siap jugak kalo tak nak time cuti kena wat keje...

lately ni aku pening sket ngan ke'hiperaktif'an dak kimi... tido je dia dok diam..... asyik berlari dok tawaf hall.... tau la raya haji kan.. org pegi mekah wat tawaf sume..

ada hari tu dia dok berlari lari lepas makan.... pastu....



*
*
*
*
*
jeng... jeng.... jeng... (sound effect file P Ramlee)
*
*

hamik... kena panggil ngan apak dia...

papa: kimi.. meh sini..
kimi: tanakkk.. <-- tahu takott..
papa: meh la sini... (cakap lembut je...)
kimi: apa?
papa: meh duduk sini.. picit kaki papa.. jgn bangunnn...




Hahhaahaha..... tension dak kimi kena dok situ tak boleh bangun..... apak dia pulak dok berlakon baca paper.. pastu kejap2 cakap " kimi, cepat.. picit kaki papa... jgn berhenti" ekekkekee... aku yg dok kat kerusi dok tahan gelak.... kang spoil lakonan.... dak zahirul pun terus dok diam tgk tv sbb takut kena paksa jugak....


haahhhh..... baru padan muka... kalo tak... dok berlari... berlari... dan berlari kat hall sampai aku pun pening tgk diorg... ahahhahah...

p.s: kami raye kat shah alam aje... x balik kampung pun... sbb rabu nak balik kampung... sampai weekend... hoooyeeehhhhh!!

ok la.. selamat hari raya aidiladha.. moga pengorbanan di terima Allah.. insya Allah...

assalamulaikummmmm.....

hai korang...

iye.... saya masih lagik wujud di donia iniiiii.... ekekkekke...
sian belog.... terabai.... sejak dua menjak ni... bz bee sket... (alasan x boleh blah...) nak masuk bilik office pun x sempat... kelas la.. lab la.. klinik la.. meeting la...
tambah pulak roh nak menaip xde... takde idea nak tulis apa... otak macam freeze je... ekekkek...

harap2 lepas ni roh berbelog terus datang.... ecececee.... (fuuuuuuuhhhhhhhhhhhh..)
rasa mengong sket petang2 ni.. maybe sebab dok siapkan test utk budak2 ni kot...
tp tak siap2 pun... seharian mengadap.... huhu... nak siapkan sebelum esok... pastu cuti raya haji...

dalam mingu ni dah dua rumah kat jln rumah aku ngan jalan belakang kena pecah masuk.... siang hari pulak tu... rumah 1st masuk ikut siling... tp x hilang apa2 yg berharga, cuma rumah bersepah... maybe perompak tu x jumpa apa2 yg boleh nak ambik kot..

rumah 2nd, semalam... jln belakang, siang hari jugak... hilang LCD.. dan juga beberapa barang2 lain... kitorg syak i*d*n yang tgh wat renovation rumah kat jalan umah aku ni... sbb rumah yang kena pecah tu... sebelah dan jugak belakang rumah renovation tu... iyo la.. takkan la nak pecah rumah siang2 if rumah sebelah dok ketung-ketang renovate rumah kannnn??? suspect aje la..

so kalo bab pecah2 rumah ni en.suami agak mengelabah sket.. (iye la...harus la kan?) dan2 aku kena kemas barang2 berharga termasuk passport.. en.suami nak letak kat safety box kat office dia...
pastu nak kuar umah pagi tadi dia suruh aku bawak benda ni ke office...




dak zahirul punye
adeh.. tak pasal kena bawak opis....
memberatkan beg aje!!

haihh... skrg ni kat mana2 pun dah tak selamat..