dah dekat dua bulan.. sejak awal bulan Oktober hari tu..
dak zahirul masuk kelas tambahan ni..


 *stretching..

yeap.. kelas teakwando..
masukkan dia supaya dia boleh exercise sket.. biar kurus.. miahmiaha... (xde la..)
sebenarnya... dia ni harap je badan besar tp bab menangis mmg org lain kalah..
sikit2 nak nangis... tak dapat tgk tv pun nangis... tak layan dia cakap pun nangis... pening mak taw!!
masuk kelas ni.. hopefully boleh kuat sket dalaman tu.. lagipun teakwando ni bukan utk gaduh2 ngan org lain... just utk pertahankan diri..

kelas dia seminggu sekali je... hari jumaat 8.00 - 9.30 mlm..

dah  masuk dekat dua bulan.
awal tu aku xde la beria sgt nak cerita kat belog.. just flash 1-2 status kat fb je... (ada sebab..)
first, takmo propa sgt.. kang mak lebih2 nak takmo join.. (iye la.. dak zahirul mana la tau bab2 ni..)
2nd.. lagi pun utk kelas awal tu nak tgk samada dak zahirul boleh minat ke tak.. agak2 tak minat aku berhentikan aje.. (tp dalam hati dok berdoa yg dia minat..) 

1st kelas dia.. memula tu ok.. pastu masa dia tgh prektis aku turun  pegi amik baju dobi jap.. (kat situ juga..) dak zahirul tgk aku takde... dia bantai melalak.. last instructor tu call aku sbb dia nak cakap.. adehh!!! camno tu? minggu depannye dia tak bagi aku gerak langsung dr tepi dia and wat perangai tak wat apa step pun... boleh dia duduk je...( mulut senyum je pujuk dia suruh try buat sbb awal2 tu ramai jugak parent yg tunggu anak... dlm hati.. sakit hati aku tgk...takpe.. takpe.. baru lagi ni..) minggu depannya pun camtu.. pastu cuti raya.. cuti balik kampung... so missed 2 kelas.. last 2 weeks aku yg berdebar2 nak hantar dia.. dlm hati cakap kalo dia xmo aku just nak try minggu depannya.. if still xmo.. mmg quit la.. (uwaaaa...)

so mingg lepas dan sebelum tu.. ahlamdulillah dak zahirul dah semakin ok... so aku cuma dok tunggu dia kat luar kelas tp still dia boleh nampak aku thru' glass wall tu... tp still dia pesan kat aku jgn balik rumah... 

sekarang ni aku bagi masa lagi 2 minggu..  if ok aku just drop by dia je pastu aku boleh la meronggeng ngan dak kimi.. or balik umah lepak2 sementara dia abis kelas.. heheheh...



*proud you my dear.. ahlamdulillah dah boleh ikut sume step walaupun kdg2 ke laut jugak la.. takpe.. prektis make perfect... kawan2 pun dah ada yg dia kenal...

*Dak zahirul yg paling muda kat kelas tu.. 4 years.. yg lain2 da 6 yrs dan dah sekolah pun...



Labels: edit post
8 Responses
  1. wah bagus la kak... bagus tu utk kesihatan disamping membentuk peribadi yg lebih cekal.... comel tgk dia streching tu...


  2. lieyalatif Says:

    mmg aktiviti yg bagus wei....aku punidam2 nak anak dare aku gikelas tekwando ni...tapi cam tak caye jek, dah le anak aku lembik ayu2 gitu hahaahahaha...


  3. Us Says:

    Cayyalah zahirul....cayok cayok! Lepas ni boleh ajar syahmi ameen dgn syabil aqeel....:)


  4. wak gelas Says:

    anak wak dh lama X pegi kelas taekwondo .... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........


  5. .:nhalilah:. Says:

    iela fazilah

    saje je ni.. nak isi masa lapang dia.. kang dok terperap kat umah je..


  6. .:nhalilah:. Says:

    lieya,

    boleh punye.. gi la hantar.. tp aku kalo ada gegirl mau aku hantar ballet.. hish.. comel tgk budak2 pakai tutu tu...


  7. .:nhalilah:. Says:

    eroy,

    jom la join zahirul, syahmi ameen.. syabil aqeel...


  8. takut zahirul tekwando cik ina.larikkkkk. kecik lagi 4 tahun dah belajar pertahankan diri.bagus tu.