Puas lama aku cari pastry puff kat Gaint manjang xde kat shelves..
Gamaknya ramai orang Shah Alam buat puff kot..
Hari rabu masa kat Gaint.. tgk2 ada pulak... terus rembat 1 pack.. nampak macam byk.. sebab tebal rupanya ada sepuluh keping jek.. siap2 beli sausages ngan tuna flakes..
dalam hati dok berkata-kata nak buat pastry puff utk sarap Sabtu ni separuh.. pastu buat lagi Ahad petang utk minum petang..
tup.. tup.. semalam dok belek2 beg sekolah zahirul... nampak pulak Communication book dia.. biasaya kalo ada sure ada apa2 massage dr sekolah..
Owh.. ada note date 26hb Mei tp aku x baca..
alamak.. ada sambutan hari guru la esok.. (Hari ni la... Jumaat)
ada note.. sumbangan potluck utk jamuan..
Apa nak bagi?? yg ada benda2 utk wat pastry puff..
Aku buat yang paling sonang yo.. gulung jek ngan sausages..
Lepas bako...
gebu gebam pastry puff ni..
jenama kawan.. atas rekomen dr belog cik ina
sempat la si Zahirul sebat 3.. kimi sebat 2.. lepas panas bakar malam tadi..
dapat 20 biji.. sebab aku wat separuh sausage ngan 1/2 pastry puff..
dalam 20.. kena sebat 5 dah tinggal 15.. rasa macam x cukup jek nak hantar gi sekolah esok..
Ada roti lebih..
buat sandwich bake..
letak sardin.. tabur cheese.. bake..
Sandwich bake ni best kalo makan panas2.. sebab roti tu rangup..
kalo simpan lama sket roti tu lembut balik..
buat sandwich bake..
letak sardin.. tabur cheese.. bake..
Sandwich bake ni best kalo makan panas2.. sebab roti tu rangup..
kalo simpan lama sket roti tu lembut balik..
uwaaaaaaaaaaaaaaa sedapnyaaaaaaaaaaaa!!! bila nak ada kekuatan buat semua ni...? teringiiiiiiin sangat nak tunjuk kepandaian kat hubby
Salam nhalilah...Waa..gebunya pastry puff you..terliurlah pulak.
Rasa nak buat skrg jugak. Kat Giant Tganu ni agak2nya ada ke pastry puff tu?
sweetdarling,
kak.. ni x payah pandai masak pun boleh buat.. sume yg instant.. gulung.. sapu ngan telur.. pasu bako.. dah siap.. tinggal ngap jek..
TK,
haah.. saya beli kat gaint jek.. ada kot kat ganu tu..
kak... sedapnyer...mcm nak terai jugak la...
iela,
terai la.. sgt senang.. cuma amik masa nak bako jek..